/Prahova/Muzeu

Castelul Iulia Hasdeu

Castelul Iulia Hașdeu, Bulevardul Carol I 199, Câmpina 105600, România

Castelul Iulia Hasdeu
Muzeu
4.5
2 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
4PPG+7W Câmpina, România
+40 244 335 599
muzeulhasdeu.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
Ioana
Ioana4 ani în urmă
Frumos, castel este mult spus, dar este interesant, pentru pasionati de spiritism, simboluri, misticism. Pe mine m-a impresionat durerea si disperarea parintilor, care si-au pierdut fiica, atat de tanara si au ales calea aceasta pt a se consola.
Se viziteaza 5-6 incaperi, iar pretul de intrare este mic(11-12 lei) si fiecare vizitator primeste un ghid audio. Exponatele sunt numerotate si se tasteaza cifra pe audio-ghid si afli povestea respectivelor obiecte. Daca vrei sa auzi povestea tuturor obiectelor probabil ca dureaza 2 ore, noi am sarit peste unele si am stat vreo 45 min. Interesante sunt explicatiile unui ghid autorizat, asa am aflat o poveste interesanta, a usii de piatra, a oglinzilor paralele, a pianinei care canta singura, asa cum am spus pentru pasionati.
In spatele castelului este un mic parc in care sunt pomi si sculpturi.
De vizitat!
Radu Marinescu
Radu Marinescu4 ani în urmă
Un loc foarte frumos din Câmpina, care merită vizitat dacă ai drum prin zonă.
Este un loc încărcat de istorie, despre care se vorbește foarte mult (în general, legendele locului, tot felul de povești ale localnicilor, cu întâmplări paranormale).
Este totodată un loc foarte liniștit, plăcut pentru o plimbare, mai ales că orașul Câmpina este unul foarte frumos și îngrijit.
Adesea, aici au loc evenimente culturale, precum lansarea unei cărți.
Bogdan Balaban
Bogdan Balaban4 ani în urmă
Castelul Iulia Hasdeu este un loc extrem de interesant. Deși ma așteptam la o construcție mai mare, vizita de aici a fost o reușită. Am aflat lucruri noi, am văzut tot felul de elemente ciudate, unele chiar intrigante. Cel mai mult am fost surprins de faptul ca Hasdeu a construit acest castel cu scopul expres de a comunica prin spiritism cu fiica sa Iulia. De asemenea nu ratați și gradina din spatele castelului, unde puteți vedea o serie de sculpturi interesante.
Razvan Dumitrescu
Razvan Dumitrescu4 ani în urmă
Un castel mai puțin obișnuit. Mai degrabă o mică fortăreață, într-un parc frumos. Interesantă atât istoria locului cât și seria de sculpturi din grădina din spatele castelului. Bine îngrijită, locația atrage mai ales prin misterul poveștii acestei construcții.
ANEI VALENTIN DANIEL (YO3IRK)
ANEI VALENTIN DANIEL (YO3IRK)4 ani în urmă
Un loc plin de încărcătură istorică și multă simbolistică și totul, pentru memoria celui mai important lucru.... propriul său copil.... Merită vizitat!
Andrei Nitan
Andrei Nitan5 ani în urmă
Poate ca denumirea de castel pare exagerată dar va asigur ca nu e. Micuț dar cochet castelul este construit ca o fortăreață iar la interior totul este plin de simbolistică. Foarte util audio ghidul care va explica fiecare exponat si camera. Sunt necesare cel puțin 2ore pentru o vizită completa.
R nB
R nB5 ani în urmă
Merită văzut!
Chiar dacă, comuna Câmpina pare la fel ca orice comuna din România uitată de autorități, măcar Castelul este bine întreținut.

Doamnele de la intrare sunt amabile, dar nu interacționezi prea mult cu ele pentru ca turul se face cu un ghid audio. Dacă asculți toate înregistrările, turul poate sa dureze și 2 ore, deși castelul este mic (are doar 6 camere vizitabile).

În castel totul este plin de mister și simbolistică. Ascultând ghidul am avut plăcerea sa descopăr ca înăuntru se afla și un tablou de Grigorescu, dar pe de alta parte am aflat ca pictura de pe tavanul turnului principal nu este cea originală, și nu am auzit ca are cineva în plan sa o restaureze.

Dacă vedeți poze cu castelul, să nu le luați în seamă. Doar făcând un tur puteți sa îl apreciați în mod corect.

În concluzie, se merită vizita!

PS: Joia este gratuită intrarea.
Iar prețul pentru cărțile cu opera lui Bogdan Petriceicu Hașdeu variază intre 24 și 100 de lei.
Luminita Cristina Anei
Luminita Cristina Anei2 ani în urmă
Am fost aici, în 2020.Mi-a plăcut foarte mult, ca tot ce se afla în interiorul și exteriorul Castelului, te duce cu gândul la spiritism. Sunt atrasa de locurile misterioase. De la recepție ți se da o telecomanda, nu numere și când apeși, îți explica ce este acel obiect, plus ca îți spune povestea Castelului. Prețul este accesibil. Uimirea mea a fost foarte mare, atunci cand, sotul mi-a făcut niște poze, printre care și 2 poze în oglinda Iuliei Hasdeu, le puteți vedea mai jos, însă sincer, va spun ca mi-a fost teama sa le arat tuturor, deoarece sunt înfricoșătoare. Nu știu exact, de ce mi-a apărut Iulia în cele 2 poze, în spatele meu nu era nimeni, dacă analizați pozele cu oglinda mare și rotunda, veți vedea ca este vizibila fata ei, iar în partea de sus a oglinzii, am crezut ca sunt ochii mei, dar în acel moment nu aveam acea privire încruntat. Repet, nu era nimeni în spatele meu, mai mult decât atât este coafura ei. Si m-am hotărât.... Vreau sa știe și cei care vor merge acolo, ca este real ce se spune, acel castel este bântuit, de spiritul ei. Se simte misterul și suspansul în fiecare camera. Merita vizitat, de cei care cred și poți simți astfel de senzații. Sincer, am mers de curiozitate, dar am descoperit altceva, este fantastic.
Acum este închis pana în 2022.
Abia aștept sa îl mai vizitez încă o data.
Locații recomandate