/Prahova/Muzeu

Muzeul Pietrei

Sângeru 107515, România

Muzeul Pietrei
Muzeu
4.4
103 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
48JQ+7M Sângeru, România
+40 244 441 088
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–20
Mirecuri: 9–20
Joi: 9–20
Vineri: 9–20
Sâmbătă: 9–20
Duminică: 9–20
Scrie o recenzie
Mihai Pascu
Mihai Pascu2 ani în urmă
Foarte frumos!! Se vede cum poetul a pus suflet sa creeza acel loc minunat, pe care nu-l ghicesti din strada in mersul cotidian.
Intrarea este fara bani dar frumos ar fi daca puteti sa lasati ceva ca sa se poata mentine. De aici si faptul ca vizita este sub indrumarea unui ghid si e destul de concis, nu poti sa stai acolo sa reflectezi, sa meditezi. Eu am facut un drum de 50 minute din Ploiesti si mi-as fi dorit sa existe optiunea sa platesc dar sa pot sa ma opresc sa studiez mai mult prin anumite locuri.
Pleci de acolo cu un sentiment deosebit de placut. Felicitari organizatorilor!!
Mihai Moise
Mihai Moise2 ani în urmă
Am mai trecut pe aici fără sa știu ca exista. Exista un indicator pentru muzeul satului, doar.
După moartea poetului, am aflat ca exista și am vizitat. Abia acum am realizat cât de multe a făcut în viata, eu... nefiind tocmai cu artele. Merita văzut, sunt povesti care, ascultate și văzute, te încântă.
Mihail florin Dan
Mihail florin Dan2 ani în urmă
Locație este mică dar foarte curată și frumoasă, și ingenioasă prin așezarea exponatelor
Mihnea Saidel
Mihnea Saidel2 ani în urmă
Din pacate era inchis ... l-am vazut "pe afara".
Dumitru - Catalin Perju
Dumitru - Catalin Perju2 ani în urmă
Un muzeu deosebit de frumos. Vizitați va rog!
Ovidiu Cladoveanu
Ovidiu Cladoveanu4 ani în urmă
10 august 2019. De vei vrea să vizitezi Muzeul Pietrei nu ezita. Fiecare piesă are povestea ei, care va primi o nota personală din partea poetului Lucian Avramescu. Dacă vii dinspre Ploiești să știi că drumul este foarte bun. Mergi spre Bucov-Plopu-Vărbila-Iordăcheanu-Apostolache-Sângeru. Călătoria va fi o incantare,drumul șerpuind printre dealuri. Te poți opri și la Biserica din Apostolache, restaurată foarte frumos. Pe lângă pietrele sculptate, în următoarea curte sunt o serie de familii de păsări dar și un berbec pe nume Burebista. În colecția domnului Avramescu se mai poate vedea și o budană(butoi de 1,5 sau 4,5 tone de vin) ce a aparținut bunicului său.
Oancea Nicolae
Oancea Nicolae2 ani în urmă
Viața este compusă din momente unice, oameni deosebiți și locuri care te surprind. Dacă această triadă nu prevalează asupra monotoniei și obiceiurilor care te consumă, atunci este cazul să ridici ochii spre cer și să dai un restart.
Astăzi le-am găsit pe toate trei la #MuzeulPietrei de la Sângeru, locul în care poetul și jurnalistul Lucian Avramescu a salvat pentru veșnicie, cu ajutorul a numeroase lucrări în piatră, măiestria meșterilor populari.
Mi-aș dori să existe mai mulți oameni care să prezinte un muzeu sau o casă memorială așa cum a făcut-o doamna Giorgiana Radu-Avramescu, jurnalistă și scriitoare, un om deschis, informat și răbdător care duce mai departe cu onoare proiectul de suflet al soțului dumneaei. Mulțumim, doamna Avramescu!
Diana Neagu
Diana Neagu2 ani în urmă
O oră si jumătate din București până in Sângeru.
Muzeul Pietrei - casa poetului Lucian Avramescu.
Dacă porțile sunt închise ( au farmecul lor fiind așa), nu vă sfiiți, sunați la poartă. Veți fi poftiți să-l vizitați ( gratuit ). La plecare puteti cumpara o carte a poetului ... din curiozitate sau pentru că vă place poezia ...
L-am salutat și pe poet, era acasă.
Locații recomandate