/Prahova/Muzeu

Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”

Strada George Enescu 3, Vălenii de Munte 106400, România

Muzeul Memorial „Nicolae Iorga”
Muzeu
4.6
480 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
52PR+C4 Vălenii de Munte, România
+40 244 280 861
histmuseumph.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
Alexandra
Alexandra2 ani în urmă
Ghidaj excelent cu două doamne pasionate și răbdătoare.
Luni închis.
Ovidiu Cladoveanu
Ovidiu Cladoveanu4 ani în urmă
Intr-o insorita duminica de Mai am vizitat impreuna cu sotia cele doua muzee. Primul muzeu este casa unde a locuit Nicolae Iorga si cel de-al doilea este Muzeul de Etnografie al Vaii Teleajenului. La al doilea muzeu mai puteti vizita si o expozitie cu tematica religioasa.
Chiar daca am sosit cu o ora si jumatate inainte de incheierea programului, ghidul ne-a primit cu drag si am beneficiat de multe istorisiri despre Nicolae Iorga. Aceste infuzii istorice combinate cu atmosfera din muzeu ne-au teleportat cu gandul in vremea istoricului.
La Muzeul de Etnografie am putut vedea multe unelte si obiecte specifice muncilor din zona Valeniului.
Nu este de ratat nici Expozitia de Icoane si obiecte/carti bisericesti. Acestea au o vechime de 100-200 de ani.
Chiar daca alegi sa vizitezi unul sau ambele Muzee, vei plati 16 lei.
Ca experienta, recomand tuturor.
Gabriela Andriescu
Gabriela Andriescu4 ani în urmă
In drum spre București, venind din Slănic Prahova unde am vizitat Salinaina Unirea, am oprit in Vălenii de munte la Casa memoriala Nicolae Iorga, savantul care a învățat 16 limbi, chiar m a uimit că limba franceza o știa de la 4 ani, la 10 ani dădea meditații la franceza, iar din banii câștigați își cumpără cărți. A scris peste 1000 de cărți, unui om iar trebui 60 de ani de lectură asiduă pentru a citi toate cărțile lui Iorga. A avut 11 copii, dintre care am reținut pe Valentin Iorga, arhitect, care a realizat niste tablouri acestea fiind expuse în casa tatălui său. Iorga dormea fputin, maxim 5 ore pe noapte, langa pat in dormitorul sau era biroul pe care își așterne operele sale. Avea un scris f mărunt, iar soția sa îl ajută la editarea, corectarea cărților, Elisabeta, cea de a doua. Dna muzeograf care ne a prezentat toate cele despre Iorga ne a predat o lecție interesanta de istorie. Iorga a învăța limba turca in drum spre Turcia, iar din Argentina a adus un pui de brad argintiu Intr o batistă care e plantat in curtea casei sale și pe care îl puteți admira și în fotografii. Gradina e un loc de reculegere, de relaxare pt cei care nu doresc sa se despartă așa de repede de trecutul poporului nostru. Merita 10 stelute, nu 5. Biletul este 16 lei adult, 4 lei copil.
Andrei Nitan
Andrei Nitan5 ani în urmă
Conacul este bine întreținut si găzduiește de fapt 3 muzee. PE lângă camerele utilizate de Iorga in ultimii ani din viață, se mai pot vedea doua colectii: arta religioasă și obiecte meșteșugărești.
Adrian Radu
Adrian Radu2 ani în urmă
Un muzeu foarte frumos, un ghid foarte bine documentat și amabil la întrebările adresate de vizitatori. Asa ghid ar trebui sa fie în toate muzeele din România. 😊👍 Am plătit 20 intrarea pentru 3 muzee (N. Iorga, muzeul Etnografic și muzeul de Arta Religioasă) si 50 lei taxa foto (ceea ce este prea MULT !!!) asa se cere la toate muzeele din Jud. Prahova 😡
Ovidiu Rudi
Ovidiu Rudi2 ani în urmă
Casa lui Nicolae Iorga este mare si tipica acelei vremi chiar putin saracacioasa. Iar doamna muzeograf a fost o draguta si ne-a povestit multe si ne-a raspuns la toate intrebarile.
BFS Automobile
BFS Automobile2 ani în urmă
O locatie cu istorie, merita vizitata! Ghidul este o doamna si ne a prezentat si povestit despre cele 3 locatii din curtea muzeului.
Celu Spinu
Celu Spinu2 ani în urmă
Un loc plin de istorie despre un om de geniu. Gazde foarte amabile si primitoare.
Locații recomandate