/Prahova/Muzeu

Muzeul Ceasului Nicolae Simache

Strada Nicolae Simache 1, Ploiești, România

Muzeul Ceasului Nicolae Simache
Muzeu
4.7
1 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
W2PG+FQ Ploiești, România
+40 244 542 861
histmuseumph.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–12
Mirecuri: 9–12
Joi: 9–12
Vineri: 9–12
Sâmbătă: 9–12
Duminică: 9–12
Scrie o recenzie
Cristian Romanescu
Cristian Romanescu2 ani în urmă
Un muzeu care funcționează ca un ceas 😊 Doamnele din muzeu au fost drăguțe, iar exponatele interesante, unele cu valoare inestimabilă. Muzeul a fost renovat de ceva vreme și este în cea mai bună formă. Merită un ceas din timpul dvs. pentru o vizită. Nu numai a muzeului ci și a zonei excelente în care este situat.
Oana S.
Oana S.2 ani în urmă
Minunat loc, si exponatele si cladirea sunt extraordinare. Personal extrem de amabil. A meritat din plin drumul din Bucuresti.
Dumitran Constantin-Alin
Dumitran Constantin-Alin2 ani în urmă
12 lei intrarea + 25 lei taxa foto. Parcare gratis in fata muzeului. Game variate de ceasuri de podea, perete sau buzunar, unele apartinand regilor.
Anila busoi
Anila busoi2 ani în urmă
Acest muzeu este pozitionat la 3 statii de autobuz de gara Ploiesti Sud. Cladirea relativ mica ,formata din 5 incaperi micute este foarte bine ingrijita. Tavane inalte, decorate frumos.In acest muzeu se gasesc toate modele de ceasuri care ar putea exista in lume.De la primele instrumente muzicale vechi gramofon, clepsidra, ceas cu pendul, pana la ceasuri de mana sau de buzunar purtate de personalitati ale secolului trecut. Biletul de întrare costa 10 lei pentru adult si 5 lei pentru copii. O experienta minunată intr-o zi de duminica!N-am reusit insa sa oprim timpul!
Florin Panaitescu
Florin Panaitescu2 ani în urmă
Muzeul Ceasului Nicolae Simache Ploieşti, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, poartă din 1997 numele mentorului său spiritual, profesorul Nicolae Simache, care în 1963 a organizat unicul muzeu de profil din România. Unicat şi în prezent, muzeul funcţionează din 1971 în clădirea monument de arhitectură (1890) care a aparţinut magistratului şi prefectului Luca Elefterescu. Expoziţia permanentă ilustrează evoluţia instrumentelor de măsurat timpul din secolele XVI-XIX.
Muzeul are are o colecţie de aproape 1000 de piese (numai în parte expuse), printre care: cadran solar, pendul construit din lemn în 1634, ceas pus în mişcare printr-o cădere de apă (Londra, 1654), primul ceas de buzunar („oul de Nürnberg”), orologii de turn, o piesă din 1693 (realizare a ceasornicarului Ralf Gout), ceasul de mână construit în acelaşi an de Courvoisier (cu efigia lui Ludovic al XIV-lea), piese realizate de maeştrii londonezi Georg Prior, Edward Prior, Th. Whit, George Clarke, Markwich, Markham, Jo Wightmann, Van Laure, de ceasornicari francezi (Benjamin Balber, George Charle, Meuron), austrieci (Philipp Ia-cob, Beyr) sau elveţieni (Pres Vaucher, A. Hess
Vlad Claudiu Pruteanu
Vlad Claudiu Pruteanu2 ani în urmă
Un muzeu dotat cu multe exponate(5 stele) Taxa mare pentru fotografii (3stele) Merită văzut!
Adrian Radu
Adrian Radu2 ani în urmă
Muzeul merita văzut, exponate interesante dar din păcate taxa foto pentru promovarea muzeului este de 4 ori mai mare decât întrarea ( 12 lei întrarea / 50 lei fotografiatul). 😡
Daniela Nicoleta
Daniela Nicoleta2 ani în urmă
Impresionat! Merita vizitat!
Locații recomandate