/Dolj/Muzeu

Casa Băniei - Muzeul Olteniei - secția de Etnografie

Strada Matei Basarab 16, Craiova 200352, România

Casa Băniei - Muzeul Olteniei - secția de Etnografie
Muzeu
4.6
168 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
8Q7R+RW Craiova, România
+40 351 444 030
muzeulolteniei.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
Victor seiculescu
Victor seiculescu2 ani în urmă
Recomand cu caldura sa vizitati Casa Băniei (sectia de Etnografie). Personal foarte amabil si dornic sa ne impartaseasca o bucatica din istoria noastra. Recomand si va provoc sa descoperiti diferentele dintre portul popular din diverse zone ale Olteniei, dar si expozitia temporara cu portul specific Maramureșului.
Chris
Chris2 ani în urmă
Îngrozitor! Ai impresia ca esti la pușcărie. Doamnele de la muzeu,te gonesc de la spate.Ai impresia că le deranjezi.Turul muzeului ar trebui să fie de 45 minute dar se termină în 10.Niciun fel de explicație,doar reproșuri că nu urmezi săgețile.Desi este un mare afiș în care citesti că a fost reabilitat cu fonduri europene, clădirea arată deja jalnic.Recomand Primăriei să angajeze profesioniști.Vizitarea acestui lăcaș de cultură a fost o experiență groaznică.
Google User
Google User2 ani în urmă
Un loc extraordinar, ce merita vizitat in Craiova. Mi-au placut in special colectia de covoare si ii, datinile de nunta olteneasca, amabilitatea si profesionalismul Silviei si al domnului referent. M-am simtit foarte bine aici, recomand cu drag. Salutari de la Sibiu ❤ !
Mirela Lungu
Mirela Lungu2 ani în urmă
Expozitia "Camaşa cu altiță" merită văzută, dar doar pentru câteva exponate care impresioneaza prin calitatea materialelor si complexitatea cusaturii. M-a dezamagit modalitatea de expunere a camasilor! Cei care au amenajat expozitia puteau sa se inspire din multele expozitii de la noi din tara (expozitia anuala Albina Ploiesti, MET Cluj, Muzeul Satului "Dimitrie Gusti") unde camasile pot fi admirate in 3D, asezate frumos pe suporturi/manechine. Le poti vedea din toate unghiurile, le poti intelege complexitatea!
La Muzeul Olteniei, cele mai multe sunt fixate pe pereti, aruncate pe scaune sau exilate in zona din spate a unei incaperi, izolata prin cordon de vizitatori.
Totusi, sunt cateva camasi care merita admirate!
Gratiana simu
Gratiana simu2 ani în urmă
Cinci steluțe pentru exponate.Merită văzut. Exponatele sunt deosebite Din păcate personalul te supraveghează foarte strict și atât.Detalii doar daca ceri și atunci foarte ambigui .
Florica Marin
Florica Marin4 ani în urmă
Când vizitezi acest muzeu, ai senzația că te-ai întors in timp, în vremurile trăite de bunicii și părinții noștri. Este minunat realizat și merită văzut! Și nu în ultimul rând, tot respectul pentru doamna muzeograf de acolo pentru prezentarea detaliată a tuturor exponatelor!
Cristi Kes
Cristi Kes5 ani în urmă
Un muzeu deosebit de frumos şi interesant. Aici sunt bine marcate obiceiuri şi tradiții din zona Olteniei şi pot fi văzute o mulțime de porturi populare din Olt, Dolj, Mehedinți, Vâlcea şi Gorj. Pâinile, colacii, ouăle sunt reale (au fost conservate prin tratare chimică şi apoi lăcuite de specialişti). Merită ca părinții să îşi plimbe copilaşii şi pe aici (nu doar prin mall-uri) pentru că aşa vor vedea cum se gospodăreau şi trăiau cei din sângele cărora provenim...Ghid de nota 20!
Gaman Iuliu
Gaman Iuliu2 ani în urmă
Necesita imbunatatiri. Piesele din alte zone culturale nu au ce cauta aici. Biroul si spatiul "de joaca" pentru copii pot fi mutate la mansarda.
Locații recomandate