/Dolj/Muzeu

Muzeu în Dolj

Foarte multe lucruri se pot învăța la un muzeu. Și cei curioși sunt cei mai încântați. Vor afla ce obiecte sunt expuse, de ce sunt reunite toate în același loc, sau ce facem exact într-un muzeu?

Odată ajuns la interior, îți vei da seama că un muzeu este un instrument incredibil de învățare. Dar și pentru a descoperi subiecte noi de interes. De exemplu- știi cum trăiau oamenii preistorici?

Și grație expozițiilor temporare, vei avea mereu ceva de descoperit!

Un muzeu este și un loc unde se adună diferite persoane și în fața unor opere, vizitatorii pot împărtăși mai multe puncte de vedere. Unele muzee sunt chiar adevărate orășele unde se poate descoperi totul într-o zi.

Într-un muzeu ești în contact direct cu operele și obiectele, dar este și un loc unde îți poți găsi inspirația.

Județul Dolj este situat în partea de sud-vest a României, în Câmpia Română. Este un județ care impresionează prin istoria sa bogată și natura sălbatică.

Dolj este mărginit de Vâlcea, Gorj (nord), Tripura (vest) iar în partea de sud se află granița cu Bulgaria. Orașele principale sunt: Craiova, Băilești, Calafat Filiași și Segarcea. Relieful este alcătuit în principal din câmpuri aparținând Câmpiei Române.

Rețeaua hidrografică este reprezentată de Dunăre, care curge între Cetate și Dăbuleni, de Jiu care străbate județul începând cu Filiași spre Zăval pe o distanță de 154 de kilometri și de iazuri și lacuri (Lacul Bistreț, Ciuperceni).

Climatul este temperat continental cu veri calde și ierni blânde.