/Dolj/Muzeu

Muzeul de Arta

Strada 22 Decembrie, Calafat 205200, România

Muzeul de Arta
Muzeu
4.5
36 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
XWVJ+QQ Calafat, România
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–16
Marți: 8–16
Mirecuri: 8–16
Joi: 8–16
Vineri: 8–16
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Mitoi Constantin
Mitoi Constantin2 ani în urmă
Frumusete si arta...
Matei marian
Matei marian2 ani în urmă
Merita vizitat.
Marian Dumitrescu
Marian Dumitrescu3 ani în urmă
Te arunca intr-un trecut DEMN dintr-un prezent deplorabil
Marinela Nastase
Marinela Nastase4 ani în urmă
Construit la începutul secolului XX ,Palatul transformat în Muzeu de Artă și Etnografie in 1960, te cucerește prin arhitectura și stilul său eclectic,prin frumusețea și finețea ornamentelor,ineditul tapetelor și plafoanelor dar și prin întreaga colecție de artă,în marea majoritate contemporană, prin prezența elementelor specifice satului românesc organizate într-o autentică gospodărie.
Aici istoria ne vorbește prin tablouri și o serie de documente autentice.
2Times Nicholas
2Times Nicholas4 ani în urmă
Bravo pt ghid
Jurubita Mariana
Jurubita Mariana5 ani în urmă
Stefan Marincu, fost primar al Calafatului si cel care a înființat prima banca a orașului, om cult, harnic si priceput și-a transmis toată durerea si suferința pricinuita de pierderea odoarelor sale, in acest palat care astăzi găzduiește Muzeul de Arta si Etnografie.
Creat intr-un stil eclectic al vremii, neoclasicism francez cu accente baroc si rococo te uimește de la intrare: de o parte si de alta a ușilor din fier forjat cu geamuri de cristal si monogramă stau coloane albe cu capiteluri corintice, doi lei maiestuoși ciopliți in piatra, iar frontonului din fata cupolei centrale i-au fost "dăruite" doua grupuri statuare. Tot palatul a fost împodobit numai cu fineturi ale vremii, de la mobilă stil Louis XIV sau Louis XVI, tapiserii si covoare aduse din Franța la marmura din Italia, alba cu irizații verzi, roșii sau crem, oglinzi Murano, scări răsfirate in evantai cu balustrade dantelate aurii, candelabre suflate cu aur si cupe de clestar, uși masive din lemn de stejar si parchet luminos din același lemn , pana la decorațiunile pereților si tavanelor cu broderii, stucaturi si aplice de cristal, zugrăvite in culori deschise de un galben pal, rozul miezului de caisa, verdele stins si lucirile foitei de aur.
Palatul Marincu a cunoscuta faima si bogăția vremurilor, a primit personalități si a organizat petreceri pentru ele sau pentru protipendada Calafatului, micul port activ si cosmopolit al Dunării, legat economic si intelectual de Budapesta si Viena si prin ele si de celelalte mari capitale ale Apusului.
Aceasta Belle Epoque, unica si neuitata, a ținut pana la tragedia întâiului război mondial.
Palatul Marincu a găzduit numeroase școli si colegii pana la instalarea comunismului, apoi un Centru scolar agricol, chiar si câteva secții din Sfatul Popular Raional, Casa Pionierilor, ca mai apoi din 1970 sa se înceapă munca titanica de strângere a zestrei Muzeului de Arta din Calafat.
Palatul muzeu Marincu, nobila donație, giuvaerul Calafatului, prețiosul edificiu ce și-a recapatat "culoarea" după sumbrul comunism este monument istoric al Patrimoniul National.
Cuvintele sunt sărace pentru a descrie ce numai ochii pot admira.
Vizitati-l!!!
Radu Claudiu
Radu Claudiu6 ani în urmă
Foarte interesant.
PORTUGHEZU
PORTUGHEZU7 ani în urmă
Aici vedeti istoria Calafat.
Locații recomandate