/Dolj/Muzeu

Secția Istoriei și Arheologiei din Muzeul Olteniei

Strada Madona Dudu 14, Craiova 200410, România

Secția Istoriei și Arheologiei din Muzeul Olteniei
Muzeu
4.7
451 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
8Q8Q+VX Craiova, România
+40 251 417 756
muzeulolteniei.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
Chris
Chris2 ani în urmă
O experiență de nota 10!
Alexandru Andrei
Alexandru Andrei2 ani în urmă
Aș vrea mai multe muzee de acest gen in țară și personal la fel de bine pregătit. O experiență plăcută alături de oameni sufletiști. Nota 10. Am avut ce învăța.
Vali Costache
Vali Costache2 ani în urmă
O experiență minunată în istoria olteniei!
Marcela Popa
Marcela Popa2 ani în urmă
Mi-a placut muzeul, placut impresionat de cum arată și cum este organizat. Daca sunteti cu adevarat interesat rezervati o intreaza dupa-amiaza pentru vizita.
Păcat ca cei angajați acolo sa faciliteze vizita te "împing" de la spate si habar nu au sa iti răspundă la intrebaru, tipic angajați la stat, probabil nici in clin nici în maneca cu muzeul, dar sa aiba si ei serviciu si leafa... in rest chiar un loc fain pe care l-aș mai vizita!
Cazare Craiova
Cazare Craiova4 ani în urmă
Povești despre olteni de acum 4000 de ani înainte de Hristoa: neolitic, epoca fierului, până mai acum 20 de ani, in comunism.
De văzut, de ascultat, de povestit.
Minunat !
Cristi Kes
Cristi Kes6 ani în urmă
Muzeul este foarte bine organizat şi are exponate de valoare deosebită. Obiecte din epoca pietrei, bronzului, schelete, cranii din neolitic, ceramică antică, obiceiuri şi aspecte din viața celor care au trăit în această zonă cu mii de ani în urmă, apoi urme din perioada dacilor, ocupația romană (unele aspecte sunt evidențiate folosind manechine îmbrăcate potrivit vremurilor de atunci), perioada creştinismului, a bizantinilor, năvălirile barbare, ocupația otomană, austriacă, războiul de independență de la 1877, perioada regilor României şi terminând cu perioada comunistă şi revoluția din '89. Am mai văzut brevetul primei femei pilot din România, sabia lui Iancu Jianu, un document semnat de Mihai Viteazul, o cameră cu obiecte care au aparținut familiei regale (preluate de la domeniul coroanei de la Segarcea) şi aspectul stradal din vechea Craiovă. Este un muzeu care lasă impresia că s-au făcut eforturi deosebite pentru a nu le scăpa ceva important din istoria acestei regiuni. Cel mai mult m-au impresionat: stiloul cu care N.Titulescu a semnat Tratatul de la Trianon, un velociped, monedele de pe timpul dacilor şi romanilor şi craniul de femeie de 35000 de ani găsit în Peştera Muierilor (un mic tunel reconstitiie chiar o porțiune din peşteră). Prețul biletului: 5 lei adulți, copiii 2.50 lei. Super! VIZITAȚI-L DACĂ AVEȚI TIMP! MERITĂ!
Jōshō Adrian Cirlea
Jōshō Adrian Cirlea2 ani în urmă
Muzeul arata foarte bine mai ales acum după ce a fost modernizat. Angajații sunt exemplari. Se comporta foarte bine cu vizitatorii. Recomand!
Marius
Marius2 ani în urmă
Un loc excelent pentru petrecut timpul, iar personalul este de nota 10. Și la mai mare!
Locații recomandate