/Bucuresti/Spital

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”

Bulevardul Lacul Tei 120, București, România

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”
Spital
3.9
159 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
F47F+44 București, România
+40 21 242 2713
insmc.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 00–24
Marți: 00–24
Mirecuri: 00–24
Joi: 00–24
Vineri: 00–24
Sâmbătă: 00–24
Duminică: 00–24
Scrie o recenzie
Livia Florina Sima
Livia Florina Sima2 ani în urmă
Astăzi 31.10. am fost nevoita sa ajung aici cu copilul având febră, tuse, etc și doresc sa subliniez că totul a funcționat ireproșabil de la triaj și până la finalul consultației; nu am mai fost de vreo 2 ani din fericire pe la ei și constat că totul a fost renovat la camera de gardă primiri urgențe, specific pentru copilași cu desene frumoase pe pereți, diverse personaje, fructe, etc...cadrele medicale îmbrăcate foarte vesel , chiar și cu viziere simpatice👍🥳!
Majoritatea medicilor sunt rezidenți, tineri adică, ceea ce ii face să își dea foarte mult interesul pentru a obține un diagnostic rapid și mai ales corect!
Mulțumim Dnei dr Bratu Alexandra și dnei asistente de la recoltare pentru felul în care ne a tratat, consultat și explicat totul!mergeți cu încredere la nevoie, este peste multe camere de garde pediatrie din mediul privat!
Diana Barna
Diana Barna2 ani în urmă
Am fost astăzi cu copilul pentru un control impus de o problema urgentă. Am așteptat 2 ore, pe un hol înghesuit și neaerisit. Am deschis eu trei geamuri, fiindcă mă sufocam. Erau acolo copii care tușeau, vomitau, făceau pe ei... Nimanui nu-i pasa. La recepție, o funcționară și o asistentă, care era mai mult plecată decât în birou. Doamna dr. rezident, care ne-a preluat într-un final, a fost drăguță. Însă la acest spital unde se vine pentru urgențe, nu poți face o ecografie, nu poți face o radiografie, nu poți face nici măcar analize după-amiaza!!!
Mia badea
Mia badea2 ani în urmă
De evitat aceste spital. Am fost de doua ori in 3 zile la urgenta aici. Prima data i-au recoltat fetitei din gat si a iesit pozitiva la streptococ de grup A. Medicul rezident i-a facut reteta cu antibiotic pentru 5 zile. Dupa doua zile, fetita simtindu-se mai rau, am mers din nou la urgenta. De data aceasta, a fost consultata de alt medic rezident, care a cerut o homoleucograma. Surpriza..., steptococul nu era prezent in sange, deci cel mai probabil testele rapide posibil sa fi fost expirate. Cel de-al doilea medic ne-a spus sa nu-i dam fetitei 5 zile de antibiotic, ci doar 3 zile.

In concluzie: am luat copilul si am mers la un profesor doctor din alt spital, care a spus asa:- "este o Rusine pentru Bucuresti felul cum a fost tratat copilul dumneavoastra". Nu trebuia sa-i recolteze sange, nu trebuia sa-i dea antibiotic. Copilul avea candida in gurita si o stomatita acuta si trebuia tratat local. Din aceasta cauza nu manca, pentru ca o durea.

Trebuie sa povestesc si de faptul ca am fost trimisa la farmacie pentru a cumpara recipiente pentru recoltare din scaunul copilului. Teste pe care le plateam ( rotavirus/adenovirus ..., etc). O doamna blonda, slabuta, la 1.65cm inaltime , cu o uniforma albastra, si cu un ton rastit : " nu am recipiente, mergi la farmacie sa-ti iei.
Dumitru Mihai
Dumitru Mihai5 ani în urmă
Pentru "duamna " doctor din camera de garda , care isi bate joc de copii nostri !!!
Pentru mizeria de spital , care se numeste institut !!!!
Pentru directorul spitalului care nu ridica niciun deget pentru copii , ai caror parinti va platesc salariul !!!!
Stim cu toti ca sistemul nostru medical este in pioneze , insa stiu ca atunci cand lucrezi intr-un spital de copii, si esti medic si faci o meserie care iti place , in afara de faptul ca esti mama , ar trebui sa fii , zic eu un pic mai atenta , ca si tu ai copii , consider ca atunci cand ai in camera de garda un bebelus de aproximativ 5 luni , si il consulti , il vezi ca haraie si il auzi fara a folosi stetoscopul , vezi ca are febra , ca nu venea o mamica doar sa vada spitalul , ii prescrii adrenalina si tantum verde si o trimiti acasa.....probabil faci parte din clanul medicilor fara atestat , fara studii s.a.m.d , asta a fost ieri , azi fiica mea este internata cu bebelusul , ca s-a reintors la camera de garda , ca de ieri bebelusul face temperatura si tuseste rau ..... eeee , este consultat din nou si ni se spune ca are pneumonie si de ce nu s-a venit cu bebelusul ?
Azi 6 martie vine o rezidenta si ii spune mamicii ca nu are ce cauta in spital cu copilul ca nu mai are pneumonie si ca are bronsiolita si daca va avea timp va vorbi sa ii faca o radiografie .
Vin de acasa sa discut cu dansa , ca fiica-mea imi explica si trebuia sa aud si eu , insa "duamna " rezident , nu imi spune decat ca este ok si ca aduc microbi de afara , ca botosii/halatul/masca nu protejeaza si sa vin cand este ora de vizita .
In acea ora de vizita , vin sa imi vad nepotul sau sa discut cu "duamna " rezidenta ?
De ce ne obligati atunci sa aratam ca niste maimutoi intr-un institut de 2 bani ? Suntem la zoo ?
In fine , in afara faptului ca din ceea ce se vede nu numai in cazul nostru nu exista medic sa isi respecte meseria mai ales cand se lucreaza cu copilasi
Spitalul ? Este mizer ...... doar camera de garda arata ok , insa saloanele sunt mizerabile , bineinteles ca se respecta regula botosi/masca/halat si garantat tot pleci cu vreun microb..
Cum se poate ca un spital pentru copii sa arate atat de drastic ?
Cum se poate ca in camera de garda , un bebelus sa fie consultat in gluma ?
De ce va jucati cu viata copiilor nostri , ca suntem atenți cu voi !?!!!?!!
De ce directorul spitalului nu ia nicio masura in ceea ce privește personalul si jegul din acest institut ?
Ar mai fi multe de spus...... oricum o stea este mult pentru voi !!!!

Update azi 10 martie , am cerut acum cateva zile externarea dupa ce am vazut ca bebelusul tusea in reprize de 30 - 40 secunde si se invinetea ,iar rezidenta si sefa de sectie ne-a spus ca este suficient doar aerosol cu 0.6 adrenalina la 6 ore ( asa a recomandat medicul ), am mers la Grigore Alexandrescu unde s-au facut analize serioase + radiografie pulmonara , si a primit antibiotic ,iar dupa 3 zile de internare bebelusul este super ok.
Georgiana Vlad
Georgiana Vlad2 ani în urmă
De 2 ori am ajuns la acest spital cu bebelușul,prima data la recomandarea medicului pediatru care momentul respectiv ii era frica sa trateze o răceală simpla acasa pentru un bebeluș de 5 luni și ne-a trimis de urgenta la IOMC iar pe data de 2.02 având 10 luni tot ceea ce credeam ca este o răceală și am ajuns cu febra 39.2, și pot spune ca am rămas uimita cu cata grija și atenție sunt tratați copii spre deosebire de alte spitale mari pediatrice din București.Chiar dacă majoritatea medicilor sunt rezidenti cu greu poți face diferența între ei și un medic cu un grad mai mare,foarte amabili,te liniștesc cu câteva vorbe,iar faptele și grija lor pot spune JOS PALARIA,am plecat de acolo cu tratament care pe zi ce trece bebelușul este mult mai bine ,nu am fost lăsați sa plecam pana nu a scăzut febra.
Mulțumiri Dnei Dr Macari Elena pentru grija s profesionalismul de care a dat dovada.🙏🏻
Florin Popa
Florin Popa2 ani în urmă
Spitalul arata atat pe interior, cat si pe exterior ca o relicva comunista. Si asta nu ar fi nimic daca medicii pediatri ar fi ok. Fara sa ii faca celei mici analize de antigen pentru cei mai comuni virusi care dau enterocolita (i-au facut doar pt rotavirus si adenovirus, fara norovirus), am primit un antibiotic puternic, care i-a provocat diaree si varsaturi (listate ca foarte frecvente pe prospect). Am aflat abia ulterior, la camera de garda de la Ponderas, ca starea ei de rau a fost agravata de antibiotic, intrucat avea doar o infectie cu norovirus.
Iulyan Birdes
Iulyan Birdes2 ani în urmă
Am fost ieri cu copilul 2 ani și 7 luni,cu febra,totul superficial mi sau recomandat aerosoli,acum copilul are 39 .4 nu Răspunde nimeni .ca nu pot sa ma duc sa deranjez,ca ma iau de la USA rezidenții vieții”ce domne nu aveți un supozitor” eu am venit sa vad cauza ,nu sa scadeți febra niște incompetenți de rezidenți cu tik tokul pornit.am sunat acum ce credeți nu avem doctori avem doar rezidenți pacat ca se numește institut sa va fie Rușine,plătim degeaba către statul asta mizer
Ana Gabriella
Ana Gabriella2 ani în urmă
Cea mai proasta experienta din viata mea. Copilul cu febra, asistenta m-a pus pe mine sa ii iau temperatura axial (copil de 2 ani) când trebuia rectal de catre ea. Am stat 2 ore, în acel timp nu am mai fost băgate în seama, alți copii veneau cu voma iar asistentele întorceau capul când vomita vreunul, nici măcar sa anunțe un medic ca să ii spună ce anume sa administreze pentru oprirea vomei. După cele 2 ore am întrebat câți copii mai am în fata și mi s a răspuns ca nu știe și ca mai durează cel puțin 2 ore...în condițiile în care pe hol înaintea noastra nu mai erau copii și erau 6 medici de garda. Jalnic...
Locații recomandate