/Neamt/Muzeu

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni

Str. Ștefan cel Mare 3, Piatra Neamț, România

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni
Muzeu
4.7
235 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
W9M9+9C Piatra Neamț, România
+40 233 226 471
piatraneamtcity.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 10–18
Mirecuri: 10–18
Joi: 10–18
Vineri: 10–18
Sâmbătă: 10–18
Duminică: 10–18
Scrie o recenzie
Cristian Gut
Cristian Gut2 ani în urmă
Multe exponate vechi de mii de ani,unele exponate de aici se regasesc si in alte muzee,altfel e frumos,parca prea scurt .Ce mi-a placut foarte mult este usa blindata.Intrares este 16 lei pentru adulti , 8 lei pentru studenti , 10 lei taxa foto desi nu a comentat nimeni aici ca nu am platit-o dar am tras cateva poze.Daca doriti sa vizitati muzeele din Piatra Neamt va recomand pachetul 5 muzee la 40 de lei ca si adult.
Ovidiu Cladoveanu
Ovidiu Cladoveanu2 ani în urmă
Cea mai bogată colecție de artă eneolitică și una dintre cele mai vechi civilizații din Europa. Exponatele datează de acum 5000-6000 de ani.
Dacă vrei să vezi toate muzeele din cadrul complexului muzeal Neamț poți cumpăra un voucher de 40 Lei. Toate se află unul langa celălalt.
Din păcate, ghidul nu ne-a însoțit, doar dacă aveam întrebări venea și ne ajuta.
In afară de magnet de pus pe ușa frigiderului nu există niciun material legat de această cultură fabuloasă. Sunt doar cărți tehnice din domeniul arheologiei.
S. L
S. L3 ani în urmă
Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni constituie în prezent un unicat la nivel naţional, prin tematica abordată, fiind în acelaşi timp un muzeu de istorie, dar şi de artă, ce adăposteşte în prezent cea mai importantă colecţie de artă eneolitică din sud-estul Europei.
Aceasta este dedicată exclusiv artei cucuteniene, cu cele două componente de bază ale sale – arta decorativă şi arta figurativă – aici fiind expuse în prezent cele mai spectaculoase artefacte, ce constituie veritabile obiecte de prestigiu, aparţinând Complexului Cultural Precucuteni-Cucuteni-Tripolie, în fapt cea mai importantă şi spectaculoasă civilizaţie preistorică europeană.
Sunt valorificate expoziţional deopotrivă obiecte tridimensionale şi materiale fotodocumentare, aparţinând tuturor fazelor şi etapelor de evoluţie ale acestei civilizaţii, de pe întregul său areal.
Razvan Gaspar
Razvan Gaspar4 ani în urmă
Ro. - Un muzeu localizat in fosta cladire a Bancii Romane din Piatra Neamt. Se pot admira cateva exponate localizate in vechiul seif de fier al bancii de la parter, asemanator cu cele din filmele western. Colectie este foarte frumoasa si unica dar inca prezentata in stilul expozitilor din anii 80', fara explicatii pentru obiecte sau la ce se foloseau. Pacat de aceste artefacte frumoase vizual dar uitate si neprezentate.

En. - A museum located in the form Romanian Bank from Piatra Neamt. You can admire some artifacts located in the old bank's iron vault on the ground floor, similar in style with vaults from Western movies. The exhibition is nice and unique but lacks in they way that it is exhibited, still using the 1980' style, with no explanations or descriptions for the objects that you encounter. It is a shame this elaborately decorated artifacts are forgotten and not described at their full potential.
Holirca Bogdan
Holirca Bogdan4 ani în urmă
Muzeul este cel mai mare muzeu de arta eneolitică din sud estul Europei. Exponate și hărți sunt foarte bine puse în valoare. Alături de ceramica care prezintă motive geometrice că arată o spiritualitate deosebit de dezvoltată sunt evidențiate și obiecte de cult atât forme antropomorfe animale cât și figurine cu imagine umana cu un stil propriu Culturii Cucuteni dar asemănătoare ce cele din Europa. De asemenea acestea sunt puse în valoare prin prezentarea în obiectele de cult vase ce reprezintă o imagine extraordinară a sacrului.Foarte frumos.
Titus Aurel Veniamin
Titus Aurel Veniamin4 ani în urmă
Muzeul Culturii Cucuteni din Piatra Neamt

Muzeul numit de Arta Eneolitica Cucuteni din Piatra Neamt fiinteaza in cladirea primei banci private din oras - Banca Petrodava (1930 - 1948).
Cladirea in sine este o valoare arhitectonica si a fost ridicata intre anii 1928 - 1930 de antreprenorul Carol Zane cel de a carei activitate este legata si existenta altor cladiri de patrimoniu din Piatra Neamt. In perioada comunista in aceasta cladire a fiintat sucursala locala a BNR.
Muzeul a fost inaugurat la data de 24 iunie 2005, data ce a coincis cu aniversarea a 70 de ani de la infiintarea Muzeului de Istorie din Piatra Neamt si 120 de ani de la descoperirea locasului eponim al Culturii Cucuteni.
Cladirea adaposteste si Centrul International de Cercetare al Culturii Cucuteni.
Muzeul se gaseste in arealul muzeistic intitulat Curtea Domneasca, loc in care se afla si alte obiective de larg interes istoric si turistic ale orasului Piatra Neamt.
D. D.
D. D.5 ani în urmă
Acest muzeu nu trebuie ratat de nimeni, daca se afla in vizita sau cel putin in trecere prin Piatra Neamt. Orasul oricum nu are prea multe atractii, dar aceasta este una deosebita. Vase de acum citeva mii de ani arata o istorie bogata a oamenilor. Mai aflam cite ceva despre cei pe care poate-i consideram doar niste salbatici. Merita si o excursie de o zi special conceputa pentru a vizita muzeul.
Stefania Timofte ST
Stefania Timofte ST6 ani în urmă
Personal amabil, loc frumos plin de istorie. De vizitat si citit despre cultura cucuteniana! Se gasesc vasele originale si statuetele ce se foloseau la ritualul purificari plus multe alte obiecte realizate din ceramica.
Locații recomandate