/Neamt/Muzeu

Casa si Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Humulești

Strada Ion Creangă 8, Târgu Neamț 615200, România

Casa si Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Humulești
Muzeu
4.6
8 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
59X3+3V Târgu Neamț, România
+40 233 790 620
mmich.muzeu-neamt.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
Dinu Daniel
Dinu Daniel2 ani în urmă
Pentru o casa memoriala ,in care sunt puține de vizitat , prețul pentru adult e cam piperat , mult mai frumos în parcul tematic de langa si mai ieftin :) Domnul care spune povestea lui , își face treaba foarte bine, merita vizitat o data ..Dar de exemplu cu același preț de aici (20 lei) am vizitat și Cetatea de scaun și muzeul bucovinean al țăranului:)
Simonne Du
Simonne Du2 ani în urmă
Jecmaneala, cred ca este cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie modul de taxare pe vizitarea acestui loc. 20 lei intrarea este o suma exagerat de mare, în condițiile în care toaletele aproape cad pe tine și curtea da senzația de neîngrijit. Căsuța este foarte bine întreținută și într-adevăr îți readuce în memorie vestitele povesti ale lui I. Creanga. În 5 minute se termina povestea cu vizitatul și continui cu plata pentru intrarea la muzeul tematic, încă 2 lei/persoana. Nu voi reveni și nici nu recomand...
Dana Mares
Dana Mares2 ani în urmă
Am trăit o uriașă emoție! Nu știu cât a citit generația modernă, dar, pentru multe generații de copii Ion Creangă a fost cel mai iubit scriitor. Eu m-am regăsit în ,, Amintiri din copilărie ", chiar dacă mi-am petrecut doar vacanțele la țară, la bunici.
Casa arată exact așa cum este descrisă în carte. Curtea a fost puțin adaptată pentru vizitare.
Alături se află muzeul poveștilor lui Creangă, unde sunt expuse personaje din poveștile lui.
Nu ratați!
Anghel Nicoleta
Anghel Nicoleta2 ani în urmă
Un loc care incanta atât copii cât și adulți fiecare din noi aducându-și aminte de copilarie singura problema ar fi prețul biletului care este destul de mare ținând cont că vizitezi foarte puțin.
Banica Vulturul Cosmin
Banica Vulturul Cosmin2 ani în urmă
Prea scump e doar numele urit pentru turismul din România trebuia sa fie 5 lei copii s au gratis iar adulții sa coste 10 lei noi vrem sa ne îmbogățim urit rușinea sa le fie păcat .... statul profita ca de obicei
RUSINE
Carmen gabriela Hornet
Carmen gabriela Hornet2 ani în urmă
Amintiri din copilărie ,un muzeu unic in felul lui pentru că aici găsești poveștile lui Creangă, amintirile lui Creangă, stilul tradițional românesc, toate sub același acoperiș.
Stanciu Tiberiu
Stanciu Tiberiu2 ani în urmă
Un loc unde te intorci "in copilarie" unde amintirile sunt usor descoperite.Din punctul meu de vedere unii oameni nu au ce cauta acolo, dovada fiind comportamentul lor .
Costin neacsu
Costin neacsu2 ani în urmă
Mi-au fost trezite amintiri si m-am transpus in acele vremuri. Pretul de intrare este de 20 lei. Langa este si un muzeu tematic.
Locații recomandate