/Maramures/Muzeu

Muzeul de Mineralogie

Bulevardul Traian 8, Baia Mare 430212, România

Muzeul de Mineralogie
Muzeu
4.7
1 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
MH28+5V Baia Mare, România
+40 262 227 517
muzeuminbm.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
Radu E
Radu E2 ani în urmă
Un muzeu foarte frumos cu multe exponate rare. Este chiar în centrul municipiului Baia Mare și merită vizitat. Noi am fost foarte încântați și vom reveni cu drag. Baia Mare este un oraș foarte frumos care trebuie neapărat vizitat.Recomand cu căldură cinci stele fără discuție.
Cristina If
Cristina If2 ani în urmă
Am vizitat azi acest muzeu din Baia Mare, intrarea costă 10 lei pt adulți, 6 lei pensionari. Muzeul este foarte frumos, sunt multe exponate, care mai de care mai spectaculoase, silicați, cuarț, gips cu niște forme miraculoase, siderit și alte minuni fantastice. Las aici câteva poze spre exemplificare. Recomand cu drag vizitatea acestui muzeu.
Ghitu Lucian
Ghitu Lucian2 ani în urmă
Dacă vorbim despre Baia Mare, vorbim despre Muzeul de mineralogie. E o încântare a modului cum natura şi-a desăvârşit lucrarea. Una peste alta, e unul din muzeele cele mai recunoscute din Europa pe acest domeniu. Merită vizitat!
Apostol Marioara
Apostol Marioara2 ani în urmă
Uimită ,încântată de ceia ce creează natura...
Claudia Salceanu
Claudia Salceanu2 ani în urmă
O experiență deosebită. O colecție de flori de mina absolut superbă, care ne-a incantat ochii și ne-a îmbogățit cunoștințele în domeniu. Muzeul este închis lunea, iar în celelalte zile se poate vizita in intervalul 9-17. Exista 2 niveluri disponibile. La parter se regăsesc informațiile de baza despre petrologie și mineralogie, iar la etaj se afla parada florilor de mina. Un filmisor educațional proiectat pe un televizor, completează informațiile despre istoria muzeului și despre exponatele sale. La parter mai exista și o sala mică, dedicata expozițiilor temporare (acum este disponibilă o colecție de calcedonie). Nu trebuie sa ratați acest muzeu desprins din adâncurile pământului. Câteva suveniruri de specific pot completa experiența și amintirile de aici.
Diana Persa
Diana Persa2 ani în urmă
Sfredelind maruntaiele muntilor sub protectia seculara a Sfintei Varvara, minerii au dezvaluit lumii supraterane magia florilor de mina. Cele mai incredibile cristale din bazinul minier maramuresean se ofera ochiului uimit al vizitatorului intr-un muzeu modern si unic in tara. Epitaful elegant a peste 800 de ani de minerit, traditia regiunii, astazi stopat de moda politicilor comune.
Grosu Mihaela Georgiana
Grosu Mihaela Georgiana2 ani în urmă
Fetele mele au fost incantate.
Merita vizitat muzeul daca ajungeti in oras.
Irninis Miricioiu
Irninis Miricioiu2 ani în urmă
O experiență inedită atât pentru copii cât și pentru adulți. Fetița mea de 5 ani a fost fascinată, mai ales că am avut parte de informații prețioase oferite de un specialist din cadrul muzeului. Cel mai mult i-au plăcut rocile fluorescente, cele care luminează fiind expuse la raze ultraviolete. Însă tot la fel de spectaculoase s-au dovedit a fi și florile de mină existente într-o multitudine de forme și culori!

Merită cu prisosință vizitat mai ales de către copii pentru a înțelege mai bine proveniența pietrelor de care sunt cu toții fascinați atunci când le văd pentru prima dată. Prețul este derizoriu și nu reflectă cu nimic munca specialiștilor pentru a întreține un astfel de muzeu!
Locații recomandate