/Neamt/Oftalmolog

Oftalmolog în Neamt

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Neamț este un județ situat în nord-estul țării, în Moldova. Reședința de județ este Piatra-Neamț.

Județul Neamț, cu o suprafață de 5896 kilometri pătrați ocupă 2,5% din teritoriul național. Este limitat la nord de județul Suceava, la est de județele Iași și Vaslui, la sud de județul Bacău și la vest de județul Harghita.

Munții ocupă 45% din suprafața județului. Mergând mai spre est, relieful coboară încetul cu încetul, până la câmpia Siretului. Cel mai scăzut punct al județului are o altitudine de 169 de metri.

Estul județului Neamț este parcurs de Siret și Moldova. Climatul județului este de tip continental: verile calde și secetoase și iernile lungi și reci.