/Botosani/Oftalmolog

Oftalmolog în Botosani

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Botoșani este un județ din nordul Moldovei. Botoșani se învecinează cu Cernăuți din Ucraina și la est se învecinează cu raioanele Rîșcani, Edineț, Briceni și Glodeni din Republica Moldova, la sud se învecinează cu județul Iași și la vest cu județul Suceava.

Principalul oraș și centrul administrativ al județului este municipiul Botoșani. Principalele ape curgătoare din județul Botoșani sunt Siret, Prut, Jujia, Bașeu. Județul este alcătuit din 2 municipii, 5 orașe și 71 de comune. Relieful este preodminant deluros.

Clima din județul Botoșani este temperat-continentală. Din numeroasele iazuri care conferă o frumusețe aparte județului amintim Drăcșani, Negreni, Hănești sau Mileanca.