/Arad/Kinetoterapeut

Kinetoterapeut în Arad

Un kinetoterapeut are un câmp de intervenție destul de larg sau de variat, care cuprinde diferite aspecte ale unor probleme funcționale – musculoscheletice, neurologice, respiratorii, cardio-vasculare sau psihomotorii.

Astfel că, un kinetoterapeut se va ocupa de diferite probleme cauzate de anumite maladii, invaliditate, de dureri cronice, de răni provocate de o activitate sportivă sau profesională, de vârstă sau lungi perioade de inactivitate.

Va face tot posibilul pentru ca pacienții să își recapete pe cât posibil autonomia, dezvoltând tehnici sau metode personalizate, cu un material de reeducare de calitate, bucurându-se și de cele mai recente tehnologii.

Se va folosi de mâinile și de instrumentele sale pentru a menține, a restabili sau ameliora capacitățile funcționale ale persoanelor pe care le consultă pe de o parte și pentru a face ca durerea să dispară, pe de altă parte.

Arad este un județ din vestul României, situat în Câmpia înaltă a Aradului, la 30 de kilometri distanță de Munții Zarand. Județul Arad este traversat de la est la vest de râul Mureș.

Județul Arad se învecinează cu: județul Bihor la nord și la nord-est, cu județul Alba la est, cu Hunedoara la sud-est, cu județul Timiș la sud și cu Ungaria în partea de vest.

Clima din județul Arad este preponderent continental-moderată, media temperaturilor oscilând în inetrvalul de 11 grade în zona de câmpie și 8 grade în zona de munte. Țara Zarandului este una din cele mai renumite zone etnografice de la noi din țară, unde sunt conservate piese de mare valoare și originalitate.

Rețeaua hidrografică este reprezentată de râul Mureș cu afluenții lui, Crișul Alb dar și unele râuri ce fac parte din rețeaua hidrografică a Crișului Negru. Principalele lacuri sunt Tauț și Cladova.