/Bucuresti/Universitate

Facultatea de Drept - Universitatea din București

Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București 050107, România

Facultatea de Drept - Universitatea din București
Universitate
4.5
232 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3PJ+4R București, România
+40 21 303 5115
drept.unibuc.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–20
Marți: 8–20
Mirecuri: 8–20
Joi: 8–20
Vineri: 8–20
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Alexandru Vlad
Alexandru Vlad2 ani în urmă
In cazul în care citește vreun digitalizat de la facultate: ați limitat total accesul în parcarea din fața universității! Dacă vrei sa aștepți câteva minute pe cineva care are o treaba in facultate trebuie sa stai în parcare în intersecție și pe urma sa te întorci prin tot traficul de pe splai pentru 15 min. Înțeleg sa nu stai 8 ore dar sa plătești 1h de parcare și sa mai pierzi încă 10 15 minute sa faci cercuri prin București pentru un timp redus de așteptare mi se imbecil.
V.R.M.
V.R.M.2 ani în urmă
Mi-a accentuat dorinta de suicid, dar ce pot sa zic, arata frumos magnolia din fata deci se iarta
Silvia Trăistaru
Silvia Trăistaru2 ani în urmă
Un loc superb pentru plimbat, cu multa vegetatie. Pavimentul este special, in forma de fagure
L T
L T6 ani în urmă
SCURT ISTORIC
în anul 1832, în urma reformei şcolare a lui Petrache Poenaru, la Colegiul Naţional Sf. Sava sunt create cursuri superioare juridice şi ştiinţifice.
La 17 octombrie 1850 ia fiinţă Facultatea de Drept, în cadrul grupului de studii de la Colegiul naţional Sf. Sava, prima promoţie de jurişti fiind consemnată în anul 1854.
La 25 noiembrie 1859, prin decret princiar, Facultatea de Drept devine instituţie independentă, primul său decan fiind Constantin Boşianu.
La 4/16 iulie 1864, prin Decretul nr. 765, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza aprobă înfiinţarea Universităţii din Bucureşti, prin reunirea celor trei facultăţi existente: Facultatea de Drept, Facultatea de Ştiinţe şi Facultatea de Litere şi Filozofie. Facultatea de Drept a avut la începuturile ei 9 catedre, 9 profesori şi 30 de studenţi. în primii ani universitari, disciplinele predate au fost: dreptul roman, dreptul civil român şi procedura dreptului civil, dreptul penal român şi procedura dreptului penal, dreptul comercial, dreptul constituţional, dreptul administrativ şi economia politică. Durata studiilor era de 4 ani.
Legea din 1864 de înfiinţare a Universităţii din Bucureşti a prevăzut o autonomie morală a Universităţii. Astfel, conducerea era asigurată de un rector, ajutat de Senatul universitar, iar facultăţile erau conduse de un decan, ales de profesori şi ajutat la rândul său de Consiliul de Facultate, organizare internă care s-a păstrat până în zilele noastre.
In anul 1908 a fost decernat primul titlu de doctor în drept.
Între anii 1921-1933, conform statisticilor vremii, 43,1% din studenţii României Mari erau înscrişi la Facultatea de Drept, în statistică fiind incluşi studenţii de la toate universităţile existent în România. Pentru instruirea unui număr aşa de mare de studenţi, la Facultatea de Drept din Bucureşti s-a urmărit crearea unei baze materiale deosebite.
Între anii 1934-1936, cu fondurile colectate la iniţiativa decanului Nicolae Basilescu şi cu subvenţii din partea regelui Carol al II-lea şi a ministerului de resort, s-a construit, după proiectele marelui arhitect Petre Antonescu, sediul actual, Palatul Facultăţii de Drept. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără strădania profesorilor, a absolvenţilor şi a studenţilor acestei facultăţi, constatare ce se regăseşte şi pe frontispiciul Aulei clădirii.
Din anul 1962, Facultatea de Drept a organizat cursuri postuniversitare în scopul perfecţionării juriştilor din aparatul de stat, administraţie şi economie, cursuri care se organizează, pe alte baze, şi în prezent.
Din anul 1975, în spiritul specific acelei epoci, de unificare a activităţii de învăţământ superior cu activitatea de cercetare ştiinţifică, decanul Facultăţii de Drept a început să asigure şi conducerea Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române, înfiinţat în anul 1954, coordonare care s-a menţinut până la începutul anului 1990.
În perioada 1968-1989, în cadrul Facultăţii de Drept au funcţionat două secţii: drept şi drept economic-administrativ, cu un număr aproximativ de 120 studenţi la prima secţie şi 30 la cea de-a doua, la cursuri de zi.
Din anul 1990, Facultatea de Drept şi-a amplificat prestigiul de care se bucură. Numărul de studenţi a crescut considerabil, iar cursurile sunt organizate în cadrul unui profil unic - Ştiinţe juridice, cu o unică specializare - Drept, 4 ani la cursuri de zi şi 5 ani la cursuri cu frecvenţă redusă. Începând cu anul universitar 2004-2005 se organizează cursuri în sistemul de învăţământ la distanţă, renunţându-se la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă.
Steluța
Steluța2 ani în urmă
Nu merita sa va bateti capul sa intrati,ca dupa isi bat ei joc de voi.
Petre Bita
Petre Bita2 ani în urmă
Am fost si am ramas indragostit de acest loc cu tot ce reprezinta,cum arata,cum se simte atunci cand inconjuri cladirea monument. De ceva vreme a devenit parc pt joaca unor copii care cu regret spun, nu au ce cauta in acel context. Nu mai este liniste pt citit,pt invatat sau pt a medita pur si simplu. Locul a fost denaturat,se traverseaza prin curte ca si cand este normal asa. Rog interveniti si lasati pacea sa dainuie in acest loc minunat!
Ajutati natura sa emane oxigenul atat de bine venit in ziua de azi,este mare nevoie!
Lucretiu
Lucretiu2 ani în urmă
Am dat la Facultatea de Drept de cinci ori până am intrat. Prima dată în 1986, la terminarea liceului. În 1988 am reușit chiar să obțin media de intrare, 8,37 parcă, alături de alți 18 candidați, pe ultimele 3 locuri. Au intrat doar trei persoane, departajate după media de la filosofie, anume 9,25. După Revoluție am intrat al 13-lea... Nu știam pe atunci că aveam dosar la Securitate, datorat gurii mele slobode, cu care blamam în public Partidul Comunist... Cei patru ani de facultate au fost însă minunați, aș putea spune chiar cei mai frumoși din viața mea. Sunt recunoscător pentru totdeauna Facultății de Drept!
Victoria bita
Victoria bita2 ani în urmă
Este o zona minunata pt mine, o vizitez ori de cate ori mi se face dor de admosfera pe care o creaza locatia, cladirea/cladirile, gradinile! Este minunat, poti invata, poti medita si poti sa-ti refaci fortele!
Locații recomandate