/Bucuresti/Universitate

Universitatea Națională de Arte - Facultatea de Arte Decorative și Design

Calea Griviței 28, București, România

Universitatea Națională de Arte - Facultatea de Arte Decorative și Design
Universitate
4.3
78 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3VP+WR București, România
+40 21 314 3211
unarte.org
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Nicusor baia
Nicusor baia2 ani în urmă
Tot personalul super ok
Diana Barbu
Diana Barbu2 ani în urmă
Interesant, provocator, captivant
Christina P
Christina P3 ani în urmă
Am urmat Facultatea de Arte timp de trei ani + master pe profiul design grafic. Beneficiul pe care l-am dobandit de pe urma studiilor a fost faptul ca am aflat ca exista programe din gama Adobe cu care viitorii designeri lucreaza.

Se presupune ca dupa ce termini facultatea, urmeaza sa te orientezi catre un job in domeniul in care ai urmat profilul, asta daca-ti doresti. Am invatat singura programele, ducand la bun sfarsit proiectele primite in timpul cursurilor.

De ce zic ca am invatat singura programele? Pentru ca nu se ofera ore pentru invatarea lor, nici in timpul facultatii, nici in timpul masterului. Am fost la un anumit profesor pentru a cere informatii referitoare la un proiect, iar raspunsul primit a fost: "Citeste in ceasca de cafea." Mi se pare absolut absurd ca un profesor sa aiba pretentia ca studentii sa duca la implinire proiecte (in niste programe destul de complexe) fara a avea buna intentie de a oferi o indrumare, avand in vedere ca nu se realizeaza module speciale pentru a invata programele. Daca vreti sa le invatati, nu trebuie sa urmati facultatea, trebuie doar sa intrati pe YouTube sau Udemy, pentru ca asta fac si studentii.

Materiile optionale pe care facultatea ti le pune la dispozitie sunt obligatorii :)). Cu toate ca-s obligatorii, nu au legatura cu dezvoltarea ta in directia unui job, nici macar in directia a ramurii pe care ti-ai ales-o. Sunt informatii inutile pe care au pretentia sa le memorezi si sa le scrii la examen. Mentionez salile de curs inghesuite, de obicei fara scaune.

La cursul principal de design, profesorul doreste sa asisti timp de cel putin cinci ore saptamanal (dintr-o singura sedinta) pentru corectarea proiectelor tuturor colegilor tai. Toti elevii stau asezati pe un scaun in cerc, corectarea nefacandu-se intr-un mod constructiv, mai de graba demoralizator si toxic prin faptul ca fiecare student trebuie sa vina in fata sa isi prezinte proiectul, in timp ce profesorul il ia in deradere si incearca sa ii aduca o imagine negativa in fata colegilor. Intarzierea anumitor profesori este la ordinea zilei, profesorii isi petrec timpul la Mega Image facandu-si cumparaturile in timp ce studentii ii asteapta afara sau pe coridoare, timp de 2-3 ore sau pana cand decid ca a venit timpul sa isi faca treaba.

Studentii care isi permit sa nu fie de acord cu ei (intr-un mod civilizat) si sa puna intrebari sunt chiar intimidati de profesori, fiind taxati la note pe durata studiilor, riscand sa isi piarda locul la buget (destule cazuri).
Prezenta trebuie sa fie de 100% (inclusiv pe timpul masteratului) iar un loc de munca in domeniu este privit ca fiind absurd si inutil, chiar daca acolo inveti mai mult decat in toti anii de faculate. Caz real, o colega care lucra, a primit repros de la profesor faptul ca pe perioada masteratului nu este necesar sa lucreze sau sa adune experienta pentru ca trebuie sa se focusezi asupra studiului, dupa care a atras atentia asupra faptului ca fiind bine imbracata, denota ca parintii ei isi permit sa o sustina in facultate.

La finalul celor 2 ani de studii, nu va asteptati sa luati mai mult de 8-9 la examenul de dizertatie decat daca esti in gratiile profesorilor.
Lucrez de ceva timp in domeniu, am inceput sa inteleg cu adevarat ce presupune jobul de designer grafic si cate sarcini ai comparativ cu ce esti invatat aici. Aparent job-ul nu consta in a face doar pictograme si afise 50x70 cm. Reprezinta mult mai mult, gasesti foarte multe notiuni atat de web cat si de print/dtp care nu sunt pomenite.

So, cine doreste sa o ia pe drumul asta, succes si apelati la o facultate din strainatate sau invatati singuri.
Alexandru Adam
Alexandru Adam4 ani în urmă
Cool. Și cam atât.
Smecherie copil
Smecherie copil6 ani în urmă
O facultate foarte grea cu profesori exigenti
Hadarag Corina
Hadarag Corina6 ani în urmă
Este un loc construit de oameni formidabil, care sunt acolo să te ajute și să te încurajeze.
Razvan Bordeanu
Razvan Bordeanu2 ani în urmă
Mulțumiri profesorilor pentru munca depusă! O instituție top level în materie de arte frumoase
Nicoleta Coman
Nicoleta Coman2 ani în urmă
Locul in care visele devin realitate!
Locații recomandate