/Vrancea/Muzeu

Mausoleul și Muzeul Soveja

DN2L, Soveja 627320, România

Mausoleul și Muzeul Soveja
Muzeu
4.4
375 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
XJXQ+5X Soveja, România
+40 237 242 190
muzeulvrancei.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–16
Mirecuri: 9–16
Joi: 9–16
Vineri: 9–16
Sâmbătă: 9–16
Duminică: 9–16
Scrie o recenzie
Gheorghita Zaharia
Gheorghita Zaharia2 ani în urmă
Unul dintre cele 4 monumente închinate Eroilor Neamului care s-au petrecut în eternitate pentru generațiile viitoare. Este singurul mausoleu care are si osuar. Am avut privilegiul de a fi însoțit de către Doamna muzeograf Rodica Necula care mi-a relatat lucruri neștiute legate de istoria acestor locuri. Mulțumesc mult din suflet pentru lecția de istorie!!!!
Maria-Daniela Ignat
Maria-Daniela Ignat2 ani în urmă
Un puternic sentiment de apartenență națională
Ovidiu Panaite
Ovidiu Panaite2 ani în urmă
În loc de referință în istoria Țării locul în care înaintașii noștri și auz ești viața pentru a apăra ceea ce mai rămăsese din România la mijlocul primului război mondial mosorul este foarte bine îngrijit recomand Vizitarea acestuia cu toate că în rest în Soveja chiar nu este nimic altceva de făcut din păcate Cât despre mausoleu recomand măcar o dată în viață să fie vizitat
Mihai BULAI
Mihai BULAI2 ani în urmă
Un mausoleu original, din 1928, de impact, care comemorează sacrificiul a peste 2000 de soldați din Primul Razboi Mondial. Ghidul este foarte pasionat de subiect, știe să povestească dar și să arate elemente fizice. Muzeul din spate este modest dar reprezentativ. Un loc de relaxare, reculegere și înțelegere a edificiului României Mari.
Marius
Marius2 ani în urmă
Un loc de odihnă și reculegere. Este bine conservat și sper să rămână așa.
Marius rosu
Marius rosu2 ani în urmă
Interesant. Doamna foarte amabilă, a sosit de acasa si ne-a prezentat muzeul.
Ralu Si
Ralu Si2 ani în urmă
Ceea ce te lasă uimit la acest mausoleu este locul unde sunt depusi ostasii care au luptat pe pamantul romanesc (romani, nemti, maghiari s.a) . Nu a contat că nu erau romani ci faptul ca noi ca tara am stiut sa fim oameni si cu atacatorii nostrii :)
Adina Mester
Adina Mester2 ani în urmă
Mausoleu interesant, singurul mausoleu in care au fost reînhumaţi 528 de români, ruşi, germani, austrieci şi unguri, deci sunt inhumati impreuna, atacati si atacatori.
Este deasemenea singurul mausoleu cu un osuar ce adăposteşte osemintele a 1.612 ostaşi neidentificaţi si se pot vedea craniile și osemintele celor căzuți pe aceste plaiuri.
Locații recomandate