/Vrancea/Muzeu

Monumentul istoric ”Casa Tatovici”

Focșani, România

Monumentul istoric ”Casa Tatovici”
Muzeu
5
1 recenzii
1 comentarii
Indicații de orientare
P52Q+7R Focșani, România
casa-tatovici.cjvrancea.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Dima Valentin (validsoftware. ro)
Dima Valentin (validsoftware. ro)5 ani în urmă
Casa Tatovici- Muzeul de Ştiinţele Naturii

-Construcție realizată la finalul sec. XIX-lea de către magistratul focșănean Constantin Tatovici, drept locuință. Azi clădirea în sine adăpostește unul dintre muzeele de căpătâi ale orașului Focșani, cel de Științe Naturale.Tratarea arhitecturală a fațadelor și decorația interioară o înscriu în rândul construcțiilor de stil elenistic
-Constantin Tatovici- un negustor focşănean şi mare proprietar agricol cu suprafeţe întinse la Răstoaca şi conform Bibliografiei Româneşti, un fin intelectual, doctor în drept cu lucrări publicate în limba franceză.
-Om cu un simţ extraordinar al afacerilor, a înfiinţat în Focşani Casa de credit a agricultorilor Putna şi cea mai mare unitate economică de profil din întreaga Moldovă- Moara C. T. Tatovici
-Clădirea era situată dincolo de calea ferată mai există şi azi, într-o formă simplificată. Toate i –au mers din plin lui Tatovici până când în anul 1929, în plin început de criză economică, un incendiu i-a distrus toată intreprinderea respectivă.
-Împrumuturile ce le-a făcut pentru construcţia morii şi pentru ridicarea casei superbe de pe Cuza Vodă şi distrugerea dintr-o dată a afacerii, l-au aruncat în cea mai cruntă încercare a vieţii: falimentul şi scoaterea întregii averi la licitaţie.

Rotaract Varana Focsani
Locații recomandate