/Tulcea/Muzeu

Cetatea Aegyssus

Strada Fraților 25, Tulcea, România

Cetatea Aegyssus
Muzeu
4.3
403 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
5RP8+54 Tulcea, România
info-delta.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Alex M
Alex M2 ani în urmă
Situată pe Dealul Monumentului, în partea de nord-est a orașului Tulcea, cetatea a fost construită la sfârșitul sec. IV a.Chr. Numele său, de origine celtică, derivă de la un legendar întemeietor, Caspios Aegyssos. Relatând evenimentele petrecute în anul 12 p.Chr., când orașul a fost atacat de către geți, Ovidius îl considera uetus urbs. La începutul sec. II cetatea a fost inclusă în limes-ul dunărean, devenind apoi – din sec. III – important sediu militar și ulterior, reședință episcopală (sec. VI). Viața urbană ia sfârșit la Aegyssus în primul sfert al sec. VII. Zona este din nou locuită în sec. X-XI.

În prezent, pe Dealul Monumentului pot fi vizitate câteva complexe arheologice de epocă romană târzie. Multe din materialele arheologice descoperite în timpul cercetărilor organizate în a doua jumătate a sec. XX se regăsesc în expoziția permanentă a Muzeului de Istorie și Arheologie aflat în imediata apropiere.

( sursă bibliografică *** Ghidul turistic al județului Tulcea, Tulcea, 2011)
Elena Druta
Elena Druta2 ani în urmă
Un loc liniştit şi placut, păcat de faptul că tot parcul era plin de gunoaie, inclusiv rămăşițele cetății.
Vasile Pop
Vasile Pop2 ani în urmă
Obiectiv interesant, locatie frumoasa poate un pic nu prea ingrijit / pus in valoare … muzeul de integreaza super in peisaj
Gaming warriors
Gaming warriors2 ani în urmă
2 pietre, mai nimic...noroc cu privelistea de la monument, desi Tulcea si de sus tot trista pare!
Mr. Reifen
Mr. Reifen2 ani în urmă
Din păcate doar o mica parte a fost cercetată, dar parcul din jurul sitului arheologic este foarte frumos, foarte multă umbra și foarte foarte curat.
Litoral Bike Ride
Litoral Bike Ride2 ani în urmă
Au ramas ceva ziduri..merita o vizita. E si monumentul aproape.
Mihaela Colesnic
Mihaela Colesnic4 ani în urmă
Este locul de unde vezi aproape tot orașul si imprejurimile sale, Dunărea cu frumusețea ei, orașul Ismail din Ucraina, cele 5 coline de la Bestepe, mini Delta orașului si Satul Pescaresc. De asemenea in parcul alăturat te poti odihni pe bancă la umbra copacilor, inconjurat de verdeață ascultând cântecul păsărilor.
Andrei Geafir
Andrei Geafir2 ani în urmă
Una doar sa pot comenta. Institutul de cercetare, nu ți-e rusine sa te numesti "de cercetare"? Ce cercetezi? Balariile care cresc pe ruinele cetatii? Rusine! Rusine sa va fie de cum va conservati istoria.
Locații recomandate