/Olt/Muzeu

Trovantii Ulmet

Buzioru, România

Trovantii Ulmet
Muzeu
4.7
1 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
9F97+CV Buzioru, România
comunabozioru.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 00–24
Marți: 00–24
Mirecuri: 00–24
Joi: 00–24
Vineri: 00–24
Sâmbătă: 00–24
Duminică: 00–24
Scrie o recenzie
Iulia Cerasela Toma
Iulia Cerasela Toma2 ani în urmă
A fost o experienta placuta! Am parcat tocmai jos, unde este indicatorul care permite doar riveranilor sa treaca si de acolo am urcat si urcat pe un drum de țară frumos....veti gasi in drum si o fontana, o pajiste u de poti sta la picnic si o vedere fabuloasa!!!
Convorbi
Convorbi2 ani în urmă
Loc superb de relaxare. De jos din parcare până la locație se urca pe un drum pietruit prin sat. Taxa de intrare este de 5lei/adult, 3lei/ copil elev student. Locatia merita toti banii.
Emil Nechifor
Emil Nechifor2 ani în urmă
Locul cunoscut ca “Trovanții de la Bozioru” sau “Babele de la Ulmet”, este una din minunile ținuturilor Buzăului. Pentru a ajunge acolo cu mașina, mergi până aproape de Bozioru. Primăria a amenajat o parcare marcată de mici trovanți, de unde drumul urca spre cătunul Ulmet. Se poate ajunge cu mașina pînă în mica localitate unde șoseaua asfaltată se transformă într-o ulicioară. Am lăsat mașina într-un loc mai ferit și am continuat drumul pe jos. Există indicatoare care te ghidează spre “pietrele alea” cum le numesc localnicii. La ieșirea din Ulmet, a fost amenajat un punct de intrare spre zona trovantilor. Teoretic aici trebuie plătit un bilet de intrare… practic în mica gheretă din lemn nu se află nimeni să încaseze bani. De aici drumul se tranforma într-o potecă amenajată și flancată de “balustrade” din trunchiuri subțiri. Urcușul este puțin mai dificil dar merită făcut. La un moment dat poteca trece printre formățiuni ciudate, unele semănând cu niște OZN-uri pietrificate. Inspirate de forma trovantilor, cele mai reprezentative formațiuni au fost botezate, “balena”, “delfinul”, etc.
DANIEL DUMITRU
DANIEL DUMITRU2 ani în urmă
Este un loc superb. Merită tot efortul de a ajunge până aici. Nu ratați acest loc de poveste. Dar acum să discutăm dezavantaje. O porțiune buna din drum (aprox 10 km) până la locul de destinație este jalnic. Din punctul de unde lași mașină până la intrarea în rezervație nimic amenajat. La intrare în parc plătești o sumă modică (5lei) ce reprezintă taxa pe indiferența autorităților încasată de un funcționar plictisit fără a oferi nicio informație. Singurii ghizi prietenoși sunt un "grup" de cățeluși simpatici ce te însoțesc o bună bucată de drum( te însoțesc pe rând 😁 ). Dacă ar fi pus în valoare ar fi un loc de relaxare si drumeție ce ar atrage mii de turiști. Dar hai sa lăsăm vorba și vă recomand să veniți cu miile poate așa se va face ceva pentru locul acesta unic .
Anca Dinică
Anca Dinică2 ani în urmă
Foarte frumos, dar drumul este destul de solicitant pentru autovehicule, dacă nu le lăsați la baza dealului. Dar asta adauga 2,8 km dus intors la toata excursia. Nu ai de unde cumpara o apă, de exemplu. Oamenii mai trebuie să învețe cum să facă turism. Parca nici nu-i interesează să câștige bani așa.
Zenovica danila
Zenovica danila2 ani în urmă
Un loc deosebit... Am rămas uimită de frumusețea acestor trovanți. Când am ajuns la urcarea pe traseu deja eram obosiți de mers prin soare. Nu am vrut să urcăm cu mașina până la punctul de taxare.
Dar plimbarea pe deal și descoperirea acestor ,, pietre vii'' ne-a umplut de încântare...locul are o energie aparte.
Este un loc deosebit în care vom reveni cu drag pentru a observa schimbările.
Eduard-Stefan Dumitru
Eduard-Stefan Dumitru2 ani în urmă
Locația amenajată foarte bine, curățenie, drumul bun, asfaltat până la aprox. 2 km (de la locul de parcare drumul este permis cu auto doar riveranilor). Pe vreme bună este o plăcere să te plimbi pe acolo. O locație care merită vizitată. Taxa de vizitare este modică (5lei de persoană, parcă... când am fost noi nu era deschis și nu am avut unde plăti așa că accesul a fost gratuit)
Cocoșești Party
Cocoșești Party2 ani în urmă
Ieri am fost pe valea Bălănesei, la aproximativ un kilometru de satul Ulmet (com. Bozioru), se găsește spectaculosul microrelief de trovanți.„Babele” de la Ulmet. Numele acesta le-a fost atribuit de către prof. Ilie Mândricel, într-un articol de promovare turistică, asemănându-le probabil cu cele din Munții Bucegi. Aici, trovanții au forme dintre cele mai variate și spectaculoase (sfere, ovoide, alungite, îngemănate) care pot fi asociate cu forme zoomorfe (reptile, păsări, melci) sau antropomorfe (rachete, farfurii, topogane, coloane etc).
O legendă descrie existența unor „trecători spre lumea de dincolo”. Astfel, în apropierea acestor pietre cu încrustații ciudate, lumile de dincolo își deschid porțile și îi lasă pe cei cu sufletul curat să cunoască taine ascunse oamenilor.
Din localitatea Sătuc (com. Berca) mergeți pe Drumul județean 203 L spre Berca – Pârscov – Cozieni – Bozioru iar pentru a ajunge în satul Ulmet urmați Drumul comunal 78.
Din satul Ulmet (com. Bozioru) mergeți cu mașina până la parcarea amenajată în apropierea trovanților, apoi parcurgeți pe jos aproximativ 500 metri urmând drumul până la o mică poiană, iar în continuare urmați o potecă săpată în trepte, printr-o pădurice de arini, până la „Babele” de la Ulmet.Oricum este o întoarcere în timp.In acest sat mai sunt 26 de familii care trăiesc intr-o sărăcie lucie.Mulți se intreabă cum oare a fost ales primarul lor care nu a făcut nimic pentru comunitate...Drumul este selenar...găuri...asfaltul se găseste printre ele ...Acum aproximativ 14 milioane de ani, materia care astăzi formează trovanții era nisipul fin al unor plaje și bancuri de nisip preistorice? Din acest motiv localnicii îi mai numesc și „copii ai pământului”.
Locații recomandate