/Olt/Muzeu

Muzeul Câmpiei Boianului Traian Zorzoliu

Strada Nicolae Titulescu 337, Drăgănești-Olt 235400, România

Muzeul Câmpiei Boianului Traian Zorzoliu
Muzeu
4.6
137 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
5G4Q+3M Drăgănești-Olt, România
+40 249 465 239
muzeul-boianului.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–14
Marți: 8–14
Mirecuri: 8–14
Joi: 8–14
Vineri: 8–14
Sâmbătă: 8–12
Duminică: 8–12
Scrie o recenzie
Popescu Ioan
Popescu Ioan2 ani în urmă
Un muzeu mic, dar deosebit de interesant, frumos organizat, cu exponate de mare valoare spirituală, la care se adaugă explicațiile cu mult profesionalism ale amabilei și drăgălasei doamne ghid Mihaela.
Daniela Oprea
Daniela Oprea2 ani în urmă
Sărbătorirea bicentenarului Tudor Vladimirescu de către membrele muzeului,biblioteca orășenească,membrii cenaclului și ziarului Curierul Drăgâneștiului!
Olteanu danielaelena
Olteanu danielaelena2 ani în urmă
Frumos, curățenie exemplară.
Profesionalism și pasiune.
RECOMAND!
Florina FERENȚ
Florina FERENȚ3 ani în urmă
SUPERB !
Chiar merită să-l vizitați !
IULIANA DOLTU
IULIANA DOLTU4 ani în urmă
Interesant merita vizitat si sa primeasca sponsorizare pentru intretinere si reconstructii.
Violeta Camelia
Violeta Camelia5 ani în urmă
Muzeul este un muzeuin aer liber infiintat de catre profesorul Traian Zorzoliu in orasul Draganesti Olt. Muzeul cuprinde mai multe colectii dar cel mai interesant este reconstituirea satului neolitic specifice culturii Gumelnita. Acestui muzeu profesorul Traian Zorzoliu i-a dedicat intreaga viata si activitate. Doamna muzeograf o prezenta placuta care ne-a oferit multe informatii. Nu ocoliti acest muzeu daca sunteti in zona. Se viziteaza cu taxa.
Cristi Kes
Cristi Kes6 ani în urmă
Muzeul prezintă exponate din diferite domenii şi diverse perioade istorice. Pot fi văzute piese de numismatică, tablouri, port popular, obiecte de cult, arheologie (foarte valoroase exponatele arheologice), icoane, cramă (doar obiecte specifice) ceramică, colecții şi chiar o expoziție despre pompieri. Cel mai interesant mi s-a părut SATUL NEOLITIC! Se pare că s-a depus un efort considerabil pt a reconstitui o astfel de aşezare. Traian Zorzoliu a fost creierul acestei idei (a murit în 2015, are un bust în curtea muzeului), dar au lucrat aici toți angajații muzeului. S-a folosit material din zonă şi s-au folosit informații oferite de tell-ul gumelnițean de la Drăgăneşti-Olt (aşezare cercetată în 7 campanii arheologice). Aici pot fi văzute schelete umane de mii de ani, colți de mamut, ceramică şi obiecte de cult provenite din negura vremurilor. Merită vizitat, nu credeam că acest muzeu are atâtea de prezentat...chiar şi o biserică-troiță (cea mai mică în care am intrat vreodată şi e şi sfințită!) Bordeiul şi casa de lemn din perioada medievală impresionează de asemenea.
VIZITAȚI-L CĂ MERITĂ!
Serban Vadineanu
Serban Vadineanu2 ani în urmă
Un loc extrem de interesant. Turul tine aproximativ o ora (cel puțin pe timpul pandemiei) și este plin de explicații interesante cu lux de amănunte. Tariful este de 10 lei, dar, zic eu, este pe deplin meritat. Satul neolitic și bordeiul sunt niște exponate speciale care merita văzute.
Locații recomandate