/Neamt/Muzeu

Muzeul Curtea Domneasca, Pivnita 1

Piatra Neamț, România

Muzeul Curtea Domneasca, Pivnita 1
Muzeu
4.6
119 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
W9M9+CR Piatra Neamț, România
ziarulceahlaul.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Florin
Florin4 ani în urmă
Locul unde ies cu copilul de la 5-6 ani . Socializare si pt copii si pt adulti. Din pacate au cam inceput sa miste dalele de piatra de pe jos ceea ce poate duce la accidentarea copiilor care merg cu trotinete, role si biciclete. Puncte negative pt asa zisele zile ale orasului cand apar tot felul de tarabe unde se vand plasticuri, hamsii, mancaruri dubioase si bere cu gust de pișat. Puncte pozitive pt evenimente culturale chiar si concerte inclusiv muzica clasica, populara si uneori moderna, mai ales daca ar renunta la asa zis artistele plangacioase gen Delia si cantareti uzati care probeasa 1/2 ora microfonul ( 1- 10 test ok se aude ?) Si inca 1/2 ora vorbesc degeaba nici ei nu stiu ce. Toaletele pubkice ar trebui curatate mai des si puse si niste hartie. Primavara sa se dea drumul mai repede la fantana de apa ( pompa de baut) pt ca o tin inchisa pina vara ca sa vanda 'prietenii' de la tarabe sucuri calde si apa clocita. Se poate mai bine.
Simi diaconu
Simi diaconu4 ani în urmă
Oameni şi locuri frumoase!
Titus Aurel Veniamin
Titus Aurel Veniamin4 ani în urmă
Existenta Curtii Domnesti este atestata documentar la anul 1491. Domnitorul cu suita sa, slujbasi ai cancelariei domnesti, osteni din garda domneasca ce il insotea pe acesta, foloseau aceste curti ca resedinte temporare in deplasarile domnitorului. Curtile domnesti asigurau un spatiu de locuit potrivit unui domnitor si insotitorilor sai cat si serviciile unui lacas de cult. Curtile domnesti aveau functii economice, administrative, militare (adunare ostii teritoriale) cat si juridice. Curtile domenesti erau constituite din casele domnesti (cu spatii de locuit), spatii de depozitare, biserica, turn si diverse anexe.
In urma sapaturilor arheologice o parte a fostelor pivnite au fost amenajate ca spatiu muzeal.
Elena Dorneanu
Elena Dorneanu4 ani în urmă
Superbă ideea si locația. Loc de joacă pentru copii și loc de relaxare si socializare pentru părinți.. De vizitat pivnițele si zona cu miros de istorie!
Matteo Gabor
Matteo Gabor4 ani în urmă
Daca ești străin nu poți intri deoarece nu înțelegi nimic ce scrie pe ușă de la intrare unde nu se afla nimeni, la fel și la noi la curte
Simalcsik Robert D.
Simalcsik Robert D.4 ani în urmă
Foarte frumos colecții fenomenale. Peisaj urban splendid și împrejurimi superbe.
Vasile Ciobanu
Vasile Ciobanu4 ani în urmă
Zona de arement/joaca/sala de spectacole/pavilion expozițional!
Luiza Obreja
Luiza Obreja4 ani în urmă
Loc de relaxare și copiii se pot juca
Locații recomandate