/Iasi/Muzeu

Bojdeuca Ion Creangă

Strada Simion Bărnuţiu nr. 4, Iași 700118, România

Bojdeuca Ion Creangă
Muzeu
4.7
3 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
5HGM+25 Iași, România
+40 747 499 488
muzeulliteraturiiiasi.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 10–17
Mirecuri: 10–17
Joi: 10–17
Vineri: 10–17
Sâmbătă: 10–17
Duminică: 10–17
Scrie o recenzie
Claudia Maftei
Claudia Maftei2 ani în urmă
E un loc foarte frumos, desi modest. Priveliste frumoasa catre vale. Mi-a placut foarte mult zidul pictat cu scene din povestile lui Ion Creangă de vis-a-vis de muzeu (peste drum).
Beatrice
Beatrice2 ani în urmă
Clar merita vizitata daca ajungeti in iasi. Am intalnit un ghid super deschis sa raspunda la orice intrebare legata de viata lui Ion Creanga. Am intalnit si un catelus, Vulpita, foarte prietenoasa cu toti vizitatorii!
Recomand clar
Sandu CS
Sandu CS2 ani în urmă
Vechea și haioasa Bojdeucă atrage ca un magnet turiștii aflați în dulcele Târg al Ieșilor, fiind mai degrabă un material didactic pentru grupurile de copii și elevi, decât un obiectiv turistic. Compusă doar din două odăi în care și-a scris operele sale îndrăgitul nostru povestitor, această căsuță este foarte ușor de vizitat, nu însă și de fotografiat. În interior fotografiatul este strict interzis, de parcă te-ai afla într-o bază militară secretă sovietică din perioada Războiului Rece.
Gabi T.
Gabi T.2 ani în urmă
Vechea Bojdeucă, minunată, dătătoare de povești care au marcat copilăria atâtor copii, așteaptă tăcută vizitatorii ...
Un ghid acru, lipsit de orice chef, cu explicații date cu voce antifonată, de nici ea nu auzea ce spunea...
Păcat !
Doina Ursica
Doina Ursica2 ani în urmă
Este interesant, mai ales pt copiii care sunt la varsta povestilor lui Creanga. Nu va rezervati mult timp pt vizita, locul este foarte mic. Interesati-va din timp de program. Daca e vara si va ganditi sa ajungeti mai pe seara, pe racoare, aveti grija sa ajungeti in timpul programului. Pt copii mi s-a parut mai interesant micul muzeu din Humulesti, cu expuneri dragute ale scenelor din povestile lui Creanga si o mica expozitie de obiecte traditionale din zona Bucovinei. Have fun! 🤗
Gabriela Staicu
Gabriela Staicu2 ani în urmă
Se ajunge destul de usor.Casa este foarte bine pastrata.Biletul este 9 lei.Noi am avut noroc ca am prins un ghid care ne-a povestit cu lux de amanunt viata lui Ion Creanga.
Tita Andreea Teodora
Tita Andreea Teodora2 ani în urmă
Un loc impresionant cu o atmosfera ce te reintoarce in timp! Casa este inchisa pentru restaurare pana in anul 2023, dar merita vazuta chiar si de pe alee.
Dan Aramă
Dan Aramă2 ani în urmă
Muzeul e în reconstrucție până în vara 2023, dar arată frumos.
Locații recomandate