/Iasi/Muzeu

Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I“ Filiala Iasi

Bulevardul Carol I 5-7, Iași 700506, România

Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I“ Filiala Iasi
Muzeu
4.8
16 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
5HCF+RF Iași, România
web.facebook.com
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 9–15
Marți: 9–15
Mirecuri: 9–15
Joi: 9–15
Vineri: 9–15
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
Radu Sandu
Radu Sandu4 ani în urmă
Micut, cochet, muzeul din Copou va prezinta istoria militara a noastra a romanilor! Nu am avut timp sa calc pragul incintei fiind fermecat mult mai mult decat credeam ca voi fi de piesele expuse pe platoul Cercului Militar, langa cladirea muzeului. Oare un tanc ar putea fi expus? Cu un program deosebit de generos dar din pacate doar in zilele lucratoare si nici una din zile nu ofera spatiu dupa ora 17 (de exemplu joi sa fie schimbul 2, intre orele 12-19), sigur este o locatie pe care o voi vizita in viitor... Si atunci poate voi acorda si cea de-a 5 steluta!
Ana-Maria Popescu
Ana-Maria Popescu4 ani în urmă
Urcând ușor pe dealul Copoului și admirând peisajul creat de natură, putem vizita acum și unul dintre cele mai frumoase muzee pentru a cunoaște frânturi din istoria militară a Iașului și a Moldovei și anume Muzeul Militar Național “ Ferdinand I” aflat lângă Cercul Militar, vizavi de Spitalul Militar .
Ideea înființării a venit de la militarii din garnizoană și din mediul academic ieșean. Acest muzeu a fost inaugurat pe 10 noiembrie 2018, deci nu este foarte vechi însă într-un timp relativ scurt, au reușit prin efortul depus, curajul și bunăvoința lor să deschidă la propriu ușa acestei clădiri superbe care prezintă o istorie așa frumoasă.
Pășind spre intrarea în muzeu, suntem întâmpinați de o colecție frumoasă de piese de artilerie, în parcul din fața acestuia, dar și de exponatele alese de muzeografii Muzeului Militar Național, în expoziția permanentă.
Este un loc special, un loc deosebit, bine organizat cu oameni frumoși, sociabili care îți oferă informații “curate” pe care le poți reține cu foarte mare ușurință. Este un loc care merită vizitat, iar atunci când ai ocazia asta, nu o rata.
Numarul Unu
Numarul Unu4 ani în urmă
Mediul academic ieșean si Garnizoana Iasi au avut initiativa infiintarii acestui muzeu si cu ajutorul Ministerului Apărării Naționale şi a structurilor subordonate s-a transformat în realitate si inaugurat la 10 noiembrie 2018.
Victor Martin
Victor Martin4 ani în urmă
Expoziția Romania 1916-1919. Onor Armatei române, cinste organizatorilor
Sorin Vasile
Sorin Vasile4 ani în urmă
Exponate deosebite
Mihaela Sarmachi
Mihaela Sarmachi4 ani în urmă
Foarte frumos ! Am rămas impresoinantă de tot !
Grotok (908)
Grotok (908)5 ani în urmă
(Tradus de Google) Sunt lucruri destul de mici, dar interesante de văzut

(Original)
It's pretty small but interesting stuff to see
Florin Matei
Florin Matei2 ani în urmă
Am vizitat Iașiul pentru 2 zile și am avut ocazia să văd o parte din Muzeul Militar Național - filiala Iași: zona exterioară (zona interioară este închisă). Chiar și așa, mă bucuru că am văzut piese de artilerie terestră și antiaeriană din dotarea armatei române în perioada 1914-2018. E un muzeu care trebuie vizitat dacă veniți la Iași !
Locații recomandate