/Vaslui/Oftalmolog

Oftalmolog în Vaslui

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Vaslui este un județ situat în marginea central-estică a României. La est se învecinează cu Republica Moldova. Județele vecine sunt următoarele: Iași la nord, Galați la sud, Vrancea la vest și la nord-vest Neamț.

Orașul reședință de județ este Vaslui. Granița naturală cu Republica Moldova este marcată de râul Prut. Județul Vaslui, din punct de vedere administrativ, dispune de 3 municipii (Bârlad, Huși și Vaslui), de două orașe (Negrești și Murgeni) și 81 de comune cu numai puțin de 449 de sate.

Clima în județul Vaslui este continentală, iarna aflându-se sub efectul maselor de aer rece și vara al aerului continental și tropical.