/Olt/Oftalmolog

Oftalmolog în Olt

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Olt este un județ din România, situat în partea de sud a țării, la granița cu Bulgaria, Valahia, în regiunea de dezvoltare de sud-vest. Reședința de județ este Slatina.

Olt are o suprafață de 5498 km2, reprezentând 2,3% din teritoriul national. Limitele județului Olt sunt următoarele: la nord-vest județul Vâlcea, la nord-est județul Argeș, la est județul Teleorman, la sud Bulgaria.

Județul Olt este situat în Câmpia Română. Doar partea de nord aparține platoului Getic. Județul este structurat în jurul râului Olt, afluent al Dunării, care traversează județul de la nord la sud pe o distanță de 143 de kilometri.

Climatul județului este de tip continental cu câteva influențe mediteraneene.