/Mehedinti/Oftalmolog

Oftalmolog în Mehedinti

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Mehedinți este un județ situat în sud-vestul României, la granița cu Bulgaria și Serbia, în provincia istorică Oltenia. Drobeta-Turnu Severin este reședința de județ.

Cea mai mare parte a județului aparține provinciei Oltenia însă, partea de sud-est a județului aparține Banatului român. Limitele județului sunt următoarele: la nord, județul Gorj, la est, județul Dolj, la sud Bulgaria, provincia Vidin și Serbia, districtul Bor și la vest județul Caraș-Severin.

Nordul și estul județului sunt ocupate de Munții Mehedinți. Dunărea servește drept limită pentru toată partea de sud a județului, de-a lungul graniței cu Serbia și Bulgaria. Cele mai importante râuri din județ sunt afluenții direcți ai Dunării precum Cerna sau Drimeaprecum și Motru, un afluent al Jiului.