/Gorj/Oftalmolog

Oftalmolog în Gorj

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Gorj este un județ din România situat în Oltenia, în partea de sud a țării. Reședința sa este municipiul Târgu Jiu. Județul este situat pe cursul râului Jiu. Este limitat de județele Dolj la sud-est, de Mehedinți la sud-vest, de Caraș-Severin la nord-vest, de Hunedoara la nord și de Vâlcea la est.

Relieful din județul Gorj este extrem de variat și se poate diviza în trei unități fizico-geografice și anume Carpații Meridionali, Subcarpații Getici și dealurile sudice. Județul Gorj este bogat în ape subterane. Apele minerale apar la Săcelu și sunt folosite pentru băi.

Clima de pe teritoriul județului Gorj este temperat continentală moderată cu influnțe mediteraneene.