/Dolj/Doctor

Doctor în Dolj

Un doctor este o persoană care menține sau restabilește sănătatea persoanelor din jur cu ajutorul cunoștințelor sale din domeniul medicinei. Este cel care știe cum să pună un diagnostic foarte corect, care știe cum să trateze maladiile, afecțiunile sau rănile, durerile sau alte condiții.

Asta se face ascultând pacientul, înțelegând problema, apoi folsindu-se de expertiza sa științifică pentru a ști mai bine cum să trateze cel mai bine maladia sau durerile. Există un tip de doctor specific pentru aproape toate principalele sisteme din corpul uman.

Un doctor se poate găsi în mai multe stabilimente, de la cabinetele private, până la spitale. Este o persoană respectată care ajută mereu oamenii, o persoană înțelegătoare, care este mereu gata să dea tot ce are mai bun pentru a-i ajuta pe cei bolnavi.

Județul Dolj este situat în partea de sud-vest a României, în Câmpia Română. Este un județ care impresionează prin istoria sa bogată și natura sălbatică.

Dolj este mărginit de Vâlcea, Gorj (nord), Tripura (vest) iar în partea de sud se află granița cu Bulgaria. Orașele principale sunt: Craiova, Băilești, Calafat Filiași și Segarcea. Relieful este alcătuit în principal din câmpuri aparținând Câmpiei Române.

Rețeaua hidrografică este reprezentată de Dunăre, care curge între Cetate și Dăbuleni, de Jiu care străbate județul începând cu Filiași spre Zăval pe o distanță de 154 de kilometri și de iazuri și lacuri (Lacul Bistreț, Ciuperceni).

Climatul este temperat continental cu veri calde și ierni blânde.