/Alba/Oftalmolog

Oftalmolog în Alba

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Județul Alba este un județ situat în Transilvania cu reședința de județ la Alba-Iulia.

Se învecinează cu județele Hunedoara, Bihor și Arad la vest, cu județul Cluj la nord, cu județul Mureș la est, cu județul Sibiu la sud-est și cu județul Vâlcea la sud.

În județul Alba predomină regiunile înalte de podiș, de deal și de munte. Rețeaua hidrografică a județului Alba este alcătuită din cursul mijlociu al Mureșului. Zona de podiș este alcătuită din Podișul Târnavelor și Podișul Secașelor. În partea de vest se află Valea Sebeșului și o mică parte din Munții Cindrei. Nordul și nord-vestul județului este sunt străjuite de Munții Bihor și Muntele Mare.