/Dolj/Serviciu de instalare electrica

Primăria Municipiului Craiova

Strada Alexandru Ioan Cuza 7, Craiova 200585, România

Primăria Municipiului Craiova
Serviciu de instalare electrica
3.7
102 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
8Q9W+FJ Craiova, România
+40 251 416 235
primariacraiova.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–16
Marți: 8–16
Mirecuri: 8–16
Joi: 8–16
Vineri: 8–16
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Florina Bungiu
Florina Bungiu2 ani în urmă
Opinii de turist: statiile autobuzelor nu au o tablita cu denumirea si nr autobuzelor ce opresc acolo.Nici strazile sau cladirile monument istoric nu au toate tablite sau indicatoare.Tonomatul de bilete din statia Madona Dudu ne a pacalit cu 2 lei.In autobuz monitorul nu arata parcursul statiilor fiind blocat.Faceti ceva! aveti multe muzee,biserici,cladiri superbe dar imaginati va ca vin turisti si trebuie sa promovati orasul!
Flavius Christian Nica
Flavius Christian Nica2 ani în urmă
O experienta unica... Recomand, oricui se plictisește acasă, și nu are nimic de făcut... Sa meargă la primăria Craiova. Daca credeți ca în viata totul este roz și nu exista probleme... Mergeți la primaria Craiova și viata se va schimba !
Georgiana Anca
Georgiana Anca4 ani în urmă
O clădire cu Încărcătură istorica, merita văzută, impetuoasa. Impresionează prin faptul ca este foarte bine întreținută și aduce aminte de vremuri trecute
Carmen cebic
Carmen cebic5 ani în urmă
Frumos decorată pentru sărbătorile de iarnă, cu doi reni luminați care străduiesc intrarea. La fel de frumos decorat si parcul din fața Primăriei, cu pomii intesati de luminate.
Eliza Geonea
Eliza Geonea2 ani în urmă
Primăria Craiova a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi consolidare. Activitatea primăriei s-a mutat la Centrul Multifuncţional Craiova
Tony Popa Nistorescu
Tony Popa Nistorescu2 ani în urmă
Clădire monument - păcat ca nu se organizează tururi pentru vizitare și timpul începe sa își ceara drepturile dacă nu exista reabilitare și întreținere.

Palatul Banca Comerțului, clădire monumentală ce găzduiește Primăria Municipiului Craiova, este unul dintre cele mai cunoscute edificii din oraș.
Banca Comerțului a fost proiectată de arhitectul Ion Mincu în 1906 și finalizată în 1916 de către elevul acestuia, Constantin Iotzu.
Clădirea are un interior bogat decorat cu stucaturi, vitrouri, mozaicuri venețiene și grilaje de fier forjat.
La 12 decembrie 1897 (după alte surse în 1899), bancherul și omul politic liberal craiovean Constantin Neamțu înființa la Craiova, sub forma unei afaceri de familie, Banca Comerțului.
Societatea bancară a devenit repede una din cele mai importante și de succes bănci cu capital românesc din țară, deschizând sucursale în mai multe orașe importante.
La vremea inaugurării sale, Banca Comerțului era una din cele mai frumoase clădiri din oraș și chiar din țară, impresionând atât prin aspectul exterior, cât și prin cel interior, bogat ornamentat cu vitralii, candelabre și mozaicuri.
Construită pe 3 niveluri, clădirea avea subsol (Tezaurul Băncii trezoreria, diverse depozite, arhiva, locuința intendentului, încălzire centrală, uzină electrică proprie și atelier mecanic), parter (un vestibul, o sală mare, ghișee și birourile administrației) și etaj (un vestibul, din care, printr-o galerie, se ajunge în holul unde se află diverse birouri, sala consiliului și cabinetul directorului).
În perioada 1916-1918, în timpul ocupației germane în Craiova, în noua clădire s-a instalat cartierul general german. La plecarea nemților din Oltenia, clădirea a fost devastată, așa cum s-a întâmplat cu mai multe edificii ocupate.
După 1948, în clădire au funcționat mai multe instituții, printre care Filiala Academiei de Științe Istorice, Arheologice și Etnografice, Comitetul Municipal al PCR și Consiliul Popular Municipal.
După cutremurul din 1977, edificiul a beneficiat de reparații curente.
Din 1989, fostul sediu al Băncii Comerțului este sediul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Craiova.

În anul 2000 a fost realizat un studiu de fezabilitate pentru consolidarea imobilului, intenționându-se solicitarea de fonduri de la Banca Mondială. Demersurile au fost sistate, însă, din cauza litigiilor asupra dreptului de proprietate a clădirii, motiv pentru care nici o administrație nu a mai încercat să demareze lucrări de reabilitare.
Howin Raul Teica
Howin Raul Teica2 ani în urmă
Trebuie reamenajată, s-a cam deteriorat..
Fevronia
Fevronia2 ani în urmă
Palatul fostei Bănci a Comerțului este o clădire impunătoare, construită pe un plan patrulater pe trei niveluri, într-un stil eclectic cu vădite elemente neo-românești. Constructorii au întrebuințat la ridicarea edificiului materiale solide, zidărie de cărămidă legată cu mortar de ciment, mozaic venețian, stucatură, lanternouri, vitralii și învelitoare din zinc. Tâmplăria, lamperia și mobilierul au fost executate la Viena.
Informatii preluate de pe site-ul PMC.
Locații recomandate