/Gorj/Scoala

Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu

Strada 1 Decembrie 1918 25, Târgu Jiu 210209, România

Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu
Scoala
4.5
39 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
27HC+7C Târgu Jiu, România
+40 253 210 235
ecat.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Alin Ceuranu
Alin Ceuranu2 ani în urmă
Un colegiu de top !
Alex
Alex4 ani în urmă
Un adevărat colegiu de top, recomand cu tărie, după 4 ani in care am avut parte de profesori de elita, pot spune cu drag că este o adevărată unitate de învățământ.
Vulpe Andrei Razvan
Vulpe Andrei Razvan4 ani în urmă
Exista ca peste tot multi profesori ce nu au ce cauta la catedra si aici insa situatia e mult mai buna decat la celelalte licee din oras.
Virgiliu Popescu
Virgiliu Popescu6 ani în urmă
Pe 22 august 2017 se împlinesc 100 de ani de la moartea eroinei Ecaterina Teodoroiu, în timp ce își îmbărbăta plutonul cu vorbele: „Înainte băieți, înainte!“, pe linia întâi în luptele de pe frontul de la Mărășești.
Centenarul morții Eroinei Ecaterina Teodoroiu va fi marcat la Târgu-Jiu printr-o serie de manifestări omagiale și comemorative organizate de către autorităţile locale și judeţene.

Numită pe drept cuvânt „Eroina de la Jiu“, a îmbrăcat mai întâi uniforma de infirmieră pentru răniți, apoi pe cea de militar al armatei române. Născută în Vădenii Gorjului, într-o familie numeroasă, de oameni simpli, agricultori săraci, având cum spun mărturiile vremii dragoste de carte și puternice sentimente naționale, a participat pentru prima dată la viața ostășească în calitate de cercetașă în Cohorta „Păstorul Bucur“ din București.
După intrarea României în Primul Război Mondial, la 15 august 1916, ia parte alături de populația civilă a orașului Târgu Jiu la episodul din 14 octombrie 1916, cunoscut sub numele de „Bătălia de la Podul Jiului“. Din dorința de a-și răzbuna frații, căzuți în lupte, Ecaterina a cerut să fie transferată la o unitate activă, fiind luată prizonieră, evadând și fiind rănită în două rânduri.
Decorată în spital de Casa Regală, avansată la gradul de sublocotenent, a participat la bătălia de la Mărășești, căzând eroic în luptă la 22 august 1917, conducându-și cu eroism subunitatea.
Înmormântată în comuna Fitionești, din județul Putna (Vrancea), osemintele sale au fost strămutate în iunie 1921, la Târgu Jiu, într-un mausoleu din centrul orașului, realizat de Milița Petrașcu în 1936, cu ocazia sărbătoririi Eroului Neamului și împlinirii a 100 de ani de la răscoala lui Tudor Vladimirescu.
Teodor Valentin Cornescu
Teodor Valentin Cornescu6 ani în urmă
Un liceu slab! Nu mai spun am fosti colegi si prieteni care sunt acolo si sunt foarte nemultumiti! Pana si parinti lor sunt nemultumiti!
Gheorghe Negricioiu
Gheorghe Negricioiu6 ani în urmă
Nr 1 in judet alaturi de T.Vladimirescu!
Isabela Kim
Isabela Kim2 ani în urmă
Un colegiu renumit, are cei mai buni elevi și profesori din oraș, rezultatele obținute la olimpiadele şcolare județene și naționale îl recomandă în aceasta postura și este foarte căutat de elevii care termina gimnaziul din tot județul!
Gabriela covrig
Gabriela covrig2 ani în urmă
Clădire cam fara aspect dar dotările interioare și castele didactice sunt la superlativ.
Locații recomandate