/Galati/Scoala

Colegiul national Vasile Alecsandri

Strada Nicolae Bălcescu 41, Galați 800001, România

Colegiul national Vasile Alecsandri
Scoala
4.2
48 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3R2+8M Galați, România
+40 236 411 688
cnva.eu
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 7–17
Marți: 7–17
Mirecuri: 7–17
Joi: 7–17
Vineri: 7–17
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Marian Şerban
Marian Şerban4 ani în urmă
Unul dintre cele mai bune colegii din tara.
Marinela Dobrea
Marinela Dobrea5 ani în urmă
Legea instructiunii din 25 noiembrie 1864 prevedea înfiintarea unui gimnaziu în fiecare capitala de judet. În baza acestei prevederi , deputatul galatean G.P.Mantu propune, la 8 februarie, 1867, crearea unui gimnaziu la Galati. Kogalniceanu intervine în dezbateri, declarând ca deschiderea gimnaziului la Galati este de „neaparata trebuinta, în interesul românismului”. La votul Camerei s-au mai adaugat insistentele lui V.A.Urechia si la 26 august 1867 Primaria este anuntata sa pregateasca localul necesar deschiderii gimnaziului „cu o singura clasa deocamdata”.
Directorul Ion Cetatianu, numit la 7 noiembrie, a fixat deschiderea cursurilor la 26 noiembrie. Gimnaziul a functionat în diferite localuri.
Locul pe care functioneaza si astazi a fost cumparat de catre Primarie (primar C.Ressu) de la doamna Elpinica Hristudor Alexandri, poate si la sugestia secretarului general al Ministerului Instructiunii, Spiru Haret, care a vizitat la 16 iunie 1886 , locurile propuse pentru cladirea liceului, gasindu-le pe unele improprii.
Terenul cumparat se învecina la rasarit, cu str.Mavramol,la sud, cu fostele proprietati ale generalului Cotrutz si ale colonelului Mateescu, la vest, cu localurile scolilor nr. 2 de baieti si nr.4 de fete, iar la nord, cu proprietatile ce apartinusera lui Constandache Constantinescu. Lucrarile au început în septembrie 1888 si s-au terminat în martie 1890, in timp ce ministri ai instructiunii publice erau Titu Maiorescu si Th.Rosetti si datorita preocuparilor deosebite ale lui Spiru Haret. Cursurile au început , în noul local, la 16 aprilie. Profesorul universitar Stefan Vârgolici, care l-a vizitat la putina vreme dupa inaugurare, noteaza:”Noua cladire, pe lânga ca este asezata în centrul orasului, este si foarte spatioasa, îndemânatica si facuta în bune conditiuni de soliditate si igiena”.
Marele carturar si om politic V.A.Urechia a donat, in anul 1890, biblioteca sa personala liceului si orasului Galati.
Pâna la 17 septembrie 1892, gimnaziul si liceul nu au avut nici un fel de nume. La aceasta data, directorul Al.Nicolescu a propus ca liceul sa se numeasca „Vasile Alecsandri”.
La 30 septembrie 1893 liceul a fost vizitat de regele Carol.
În anul 1922 s-a ridicat aripa noua, dupa planurile arhitectilor Virgil Ionescu si Alexandru Popescu.
Printre profesorii si absolventii Colegiului National "Vasile Alecsandri" din Galati se numara personalitati ale culturii nationale: Gheorghe Titeica, Gh.Bogdan Duica, Nicolae Longinescu,Iorgu Iordan, Generalul Eremia Grigorescu, Virgil Madgearu, Petre Stefanescu Goanga.
Miruna stan
Miruna stan5 ani în urmă
Numeri pe degetele de la o mână profesorii competenți. Au rămas numai cu blazonul, că nu oferă mai nimic, e doar o competiție stupidă pentru medii, nu pentru cunoștințe utile, iar elevii nu au voie să aibă opinii. Și deși elevii au obligația să poarte uniformă, unii profesorii umblă neîngrijiți. O școală de elită pe spatele unora care ating performanțe prin muncă proprie. Nu vorbesc numai din cei 8 ani de școală absolviți aici, ci și din experiența fratelui meu mai mic.
Cristian Vieru
Cristian Vieru6 ani în urmă
In afara de a-i pupa in cur pe dascali, de ce nu spuneti si ce se intampla in toalete? A, va zic eu atunci. Se fumeaza iarba, se freaca fetele cu baietii in baie, se intra pe pile pe locurile de rromi, pe spaga, unii sunt trecuti doar pentru a mentine nivelul liceului foarte ridicat. Stii cum e vorba aia, nu judeca o carte doar dupa coperta si dupa parerile celorlalti.
Viorel L.
Viorel L.6 ani în urmă
Super!!!
Lucian Ghindeanu
Lucian Ghindeanu7 ani în urmă
Un colegiu minunat cu dascali devotati care formeaza oameni pentru viitor
Eugen Simion
Eugen Simion7 ani în urmă
Un colegiu cu prestigiu in Galati.
Florin Oanca
Florin Oanca8 ani în urmă
Cel mai bun colegiu din Galați
Locații recomandate