/Galati/Sala de fitness

Biserica fortificată Sfânta Precista din Galați

Strada Traian nr. 1, Galați 800043, România

Biserica fortificată Sfânta Precista din Galați
Sala de fitness
4.8
301 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3H3+Q9 Galați, România
+40 723 382 029
edj.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Scrie o recenzie
Vasile Pop
Vasile Pop2 ani în urmă
Cladire interesanta, priveliste si pozitionare super…
Cami Climov
Cami Climov2 ani în urmă
O biserică veche de secol 17 ,bine conservată care a scăpat de demolare in perioada comunistă și care este considerată cea mai veche clădire din Galați.
Florin-Cristian Serban
Florin-Cristian Serban4 ani în urmă
Biserica este o ctitorie negustorească, ridicată între anii 1643-1647, în timpul lui Vasile Lupu, fiind construită din piatră și cărămidă. Are turnul clopotniță inclus în corpul bisericii, și podul fortificat. A fost închinată Mănăstirii Vatopedu, de la Muntele Athos. La 17 ianuarie 1653 este menţionată aici vizita Patriarhului Macarie al III-lea al Antiohiei, însoţit de diaconul Paul de Alep. Biserica a fost refăcută în forma actuală în anul 1957. Din păcate, turnul fortificat nu se poate vizita decît cu „aprobare de sus”. Tipic românește. Altfel, merita cinci stele.
Lucian Ionescu
Lucian Ionescu4 ani în urmă
Zi de sărbătoare (Sf Maria), duminică, spre seară. O mulțime de nunți în așteptarea celei deja în desfășurare în biserică. Porumbei și iepurași. Alți miri fac ședințe foto având în fundal ziduri vechi și grădina din jur.
Robert Fârte
Robert Fârte4 ani în urmă
O biserica veche, peste drum de faleza dunarii. Este unul dintre cele mai importante si interesante obiective turistice din orasul Galati.
Victor Marin Ionescu
Victor Marin Ionescu6 ani în urmă
Situată pe faleză, vis-a-vis de hotelul Vega, biserica fortificată Precista este un lăcaș de rugă și meditație căutat atât de localnici, cât și de turiștii care vizitează orașul de pe malul Dunării. Se spune că este cea mai veche biserică din Galați, iar pisania de deasupra intrării confirmă vechimea acestei ctitorii. Noi am asistat aici, într-o sâmbătă dimineață, la o slujbă de pomenire a morților și am fost impresionați de mulțimea credincioșilor, care au făcut ca nu doar curtea bisericii ci și zona înconjurătoare a acesteia să devină neîncăpătoare, astfel încât rânduiala sfințirii s-a făcut pe mai multe serii. Dincolo de aceste amănunte, am rămas cu amintirea unui loc bogat deopotrivă în istorie și sfințenie ortodoxă, ceea ce sperăm să se vadă și în fotografiile postate aici.
Liviu Bat
Liviu Bat6 ani în urmă
Este un loc cu multa istorie, despre care am citit pe internet. Pacat ca aici nu gasesti pe nimeni sa iti spuna nimic despre. Am vizitat ce am putut, pentru ca inauntru se oficia si un botez.
Dan Redes
Dan Redes2 ani în urmă
Loc bun de pelerinaj și de admirație a panoramei Falezei Galațiului
Locații recomandate