/Valcea/Muzeu

Muzeul de Artă

Strada Carol I 25, Râmnicu Vâlcea, România

Muzeul de Artă
Muzeu
4.7
214 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
4946+GR Râmnicu Vâlcea, România
+40 350 401 898
muzee-valcea.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 9–17
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
GHIULGIEAN MEMBULAT
GHIULGIEAN MEMBULAT2 ani în urmă
Este un loc cu o poveste impresionanta (ma refer la clădirea ce adăpostește acele,, nestemate "). O ghida foarte informața! Felicitări si mulțumim!
Georgeta Si Gigi 2011 Trifu
Georgeta Si Gigi 2011 Trifu2 ani în urmă
Minunat,merita vizitat!
Dan Maxim
Dan Maxim2 ani în urmă
Nu mă așteptam... Un loc minunat, deși răcoros, asortat cu amabilitatea unui ghid ce ne-a primit cu multă caldură. O doamnă încântată și ea de vizita noastră. Recomand... cu căldură
Marian Macovei
Marian Macovei2 ani în urmă
O casă cu un spațiu generos, ce găzduiește o serie de lucrări de artă ale unor autori mai puțin cunoscuți din zona Olteniei dar și ale unor artiști români renumiți precum Camil Ressu, Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu. Totuși, "piesa de rezistență" - elementul surpriză pentru mine l-a constituit o serie de compoziții, lucrări ale artistului contemporan Marius Oprea, inspirate după săpăturile prin groapa comună în lagărul de la Periplava, precum "Ușa cerului", "Trei îngeri cu fața murdară" sau "Înger de lagăr".
Păcat că muzeul are atât de puțini vizitatori.
Lucrările trebuie făcute cunoscute unui public cât mai larg.
Chiar merită!
Marilena Petrescu
Marilena Petrescu3 ani în urmă
Dacă va opriti în Rm.Valcea nu ratati si o vizita la MUZEUL DE ARTA CASA SIMIAN. MULTUMIM GHIDULUI PENTRU PREZENTARE SI PENTRU POVESTEA ACESTUI LOC PLIN DE ISTORIE
Adrian Mihail
Adrian Mihail4 ani în urmă
Merita. Te rupi de perspectiva cotidiana si vezi modul in care pictorul a vazut viata la un anumit moment. Sunt necesare investitii in acest muzeu pentru punerea in valoare a tezaurului care se afla in el. Amatori de arta sunt dar lipsesc profesionistii care sa faca cunoscut la nivel national (cel putin) acest muzeu. Multumesc Google pentru ajutorul acordat in gasirea muzeului!
Manuel Ovadiuc
Manuel Ovadiuc4 ani în urmă
Muzeul este foarte frumos, amplasat in zona centrală a municipiului Rm.Valcea, chiar arata foarte bine atât văzut din exterior cât și din interior, sunt multe exponate de foarte buna calitate care merită să fie vizionate cu multă atenție, am petrecut mai bine de 2 ore religioase, în privința personalului nu am suficiente cuvinte de multumire, nu era zi de vizita, dar văzând că eram turiști au deschis muzeul cu draga inima, încă o dată mii de mulțumiri, ce sa mai adaug!!! Recomand din suflet.
Cristi Kes
Cristi Kes5 ani în urmă
Muzeu interesant, cu multe tablouri şi câteva statuete. Am remarcat numărul mare de tablouri aparținând unor pictori români, unii dintre ei foarte puțin cunoscuți, însă cu "mâini de aur". Ultima sală este încă în aranjare. Printre artiştii cunoscuți: Pallady, Oscar Han, Marius Bunescu, Tonitza, Luchian, Grigorescu, Greceanu.
Locații recomandate