/Valcea/Muzeu

Muzeul Golești

Strada Banul Radu Golescu 34, Golești 117717, România

Muzeul Golești
Muzeu
4.7
2 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
RXQ7+QC Golești, România
+40 737 508 672
muzeulgolesti.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 8–16
Marți: 8–16
Mirecuri: 8–16
Joi: 8–16
Vineri: 8–16
Sâmbătă: 8–16
Duminică: 8–16
Scrie o recenzie
Dragos Mitroi
Dragos Mitroi2 ani în urmă
De vizitat pentru cei care vor să facă o reîntoarcere în timp pentru a vedea case vechi din diferite zone ale țării. Construcțiile sunt un pic diferite față de ceea ce se poate vedea la muzeul satului, fiind construcții viticole însă care au cu siguranță farmecul lor aparte. În plus de asta spațiul pe care se desfășoară muzeul este absolut imens și mai este loc și pentru alte case acolo. Se ajunge cam într-o oră și 15 minute din centrul Bucureștiului, duminica, deci relativ aproape, iar intrarea pentru adulți costă 10 lei, pentru copii - 5 lei.
Sarmizia Fetcu
Sarmizia Fetcu2 ani în urmă
Am descoperit Domeniul Golesti intr-o toamna cu pomii colorati in cele mai frumoase culori de galben si ruginiu. De atunci il descopar in fiecare toamna la fel de frumos, cu conacul in care mobila veche sopteste povesti despre intruniri secrete ale boerimii altor vremuri, iar casele din satul muzeu pazesc meri si peri si pruni din care fructele se scutura neatinse de maini omenesti. De neratat biserica de peste drum de conac, are nu doar frumusete, ci si o istorie interesanta.
Mihnea Saidel
Mihnea Saidel2 ani în urmă
Este impresionant modul in care l-au renovat si pus in circuitul turistic. Informatiile istorice de valoare sunt peste tot, si usor de citit / ascultat. Expozitiile auxiliare, din imobilele din jurul conacului au, de asemenea, multe de spus. Iti poti petrece cateva ore linistit aici. O surpriza foarte placuta a fost satul construit in spatele muzeului, cu case din diferite zone muscelene si nu numai. Intr-adevar, o surpriza, cu mult peste nivelul muzeului de profil din Bucuresti. Merita petrecuta o zi intreaga acolo.
Alexandru Balanescu
Alexandru Balanescu2 ani în urmă
Potentialul locatiei este extrem de mare. Chiar si acum e foarte frumos. Istoria acestui loc al Golestilor este plina de detalii inedite. Exista si scoala veche si expozitii temporare si permanente si un muzeu al satului si biserica veche. Cu ceva ingrijiri, renovari, ghiduri audio, ar fi printre cele mai renumite locuri din tara.
Ionut Popescu
Ionut Popescu2 ani în urmă
Foarte relaxant! Un loc in care intalnesti si simti istoria satului romanesc! Un tezaur al traditiei romanesti!
Dragos Istrate
Dragos Istrate2 ani în urmă
Muzeul frumos. Curtea si mai frumoasa. Am remarcat si dioramele cu trenulete.
Sugerez sa alocati minim 6 ore pentru o vizita completa
Vio Alx
Vio Alx2 ani în urmă
Vizitat acum o luna, am gasit aici un loc minunat. Pe langa bogatia culturala si istorica, este un muzeu in aer liber, astfel ca aici te poti relaxa alaturi de cei dragi, fiind destul loc pentru picnic, dar si mese amenajate. Cat despre casele traditionale, acestea te duc cu gandul la copilarie si vizitele la bunici. Cu siguranta recomand pentru cei care doresc sa petreacă o zi departe de aglomeratia orasului. (Foarte usor de ajuns din Bucuresti pe A1)
Gabriela Ciorobea
Gabriela Ciorobea2 ani în urmă
Superb. Curat, îngrijit, poți vizita conacul, parcul cu împrejurimile lui, școala, muzeul și mai ales un minunat muzeu al satului, extraordinar de bine amplasat, cu case taranesti din vremuri de mult apuse, cu ulițe ce te face să retrăiești copilăria de la bunici! Felicitări!
Locații recomandate