/Suceava/Muzeu

Casa Memorială „Mihai Eminescu” din Ipotești

DC62, Ipotești 717253, România

Casa Memorială „Mihai Eminescu” din Ipotești
Muzeu
4.6
1 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
QH85+F3 Ipotești, România
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 8–16
Mirecuri: 8–16
Joi: 8–16
Vineri: 8–16
Sâmbătă: 8–16
Duminică: 8–16
Scrie o recenzie
Maria Silaghi
Maria Silaghi2 ani în urmă
Din recunoștința ființei mele, pentru dragul nostru Mihai Eminescu, am ales sa vizitez casa memorială și biserica Eminovici. Locuri în care am trăit la nivel energetic, cu toată ființă mea, am fost atinsa pana la lacrimi.
Andreea Cuciuc
Andreea Cuciuc2 ani în urmă
A fost o experiența frumoasa și de neuitat. Copiii au fost fascinați. Locația este frumoasa și curata, personal amabil. Vom reveni cu drag!
Doina Ursica
Doina Ursica2 ani în urmă
Cu parere de rau, va spun ca nu merita un ocol pana acolo. Poate daca gaseam deschis... Drumul, soseaua, este foarte urata, cel putin in vara 2021, cand am fost noi. Apreciem, insa, ca, desi era inchis cand am ajuns, poarta era deschisa si am putut intra macar in curte. Mentionez ca nu era f tarziu. Era vara si in jur de ora 17. Cred ca se inchide la ora 16. Sa va interesati de program inainte sa ajungeti, mai ales vara, daca va gandeati sa ajungeti mai pe seara, pe racoare. Have fun! 🤗
Lia Alex
Lia Alex2 ani în urmă
Foarte frumos, păcat ca nu sunt mai multe vestigii istorice și nu se mai nasc genii ca Eminescu
Carmen Holbanel
Carmen Holbanel3 ani în urmă
Casa memoriala nu este casa originală, ci este reconstruită prin 1975 după fotografii și descrieri vechi. Are un hol central și 3 camere, o intrare principală și una secundară, prin spatele casei. În curte se afla bisericuța familiei, cea alba, mai modestă, care adăpostește cristelnița în care a fost botezat Mihai Eminescu la biserica Uspenia din Botoșani, masca mortuară a poetului și obiecte de cult. Alături de bisericuța veche este o alta, mai nouă, de prin 1940, ridicată cu sprijinul și din inițiativa istoricului Nicolae Iorga. Aceasta era închisă, nu am putut-o vizita. În curtea ansamblului este un amfiteatru in aer liber, pentru manifestări artistice și evenimente. Fiind o zi frumoasă dar răcoroasă iar în zonă bătea vântul, nu am mai ajuns la lacul cu nuferi. Am înțeles de la cineva că trecând de lac este un observator înalt în care se poate urca pe o scară melcată, de unde se poate vedea o panoramă frumoasă. Vom merge și acolo când vremea va fi mai prietenoasă, caci am prins o zi însorită, dar rece. Noi am vizitat-o pe 25 martie, iar cu o zi înainte fusese o zi rece și urâtă ca de început de iarnă.
Elena
Elena2 ani în urmă
02.02.2022 Ipotesti - Acasă la Eminescu! Nu știu alții cum sunt( cum ar spune Ion Creangă) dar eu, de câte ori vin la Ipotesti respir cu emoție locul copilăriei marelui nostru poet national Mihai Eminescu! Nu pot exprima în cuvinte ce simt când ma văd în casa si curtea copilăriei lui Eminescu ! Veniți și veți vedea!
Cristi Marin
Cristi Marin2 ani în urmă
As putea descrie experienta vizitei la acest complex muzeal, ca fiind una dintre cele mai intense, daca nu chiar cea mai intensa. Acest fapt se datoreaza nu doar emotiei de a pasi in locuri prin care a trait si a copilarit, a creat si a iubit Luceafarul culturii Romanesti, dar si datorita prezentarii pline de insufletire si mandrie nedisimulata, oferite de custodele muzeului, D-l Ion Cretu, care ne-a facut, asa cum i-am spus si personal la incheierea vizitei, ziua minunata. Nu pot descrie in cuvinte cum a decurs vizita, pot doar sa va recomand sa vizitati aceste locuri de o mare incarcatura emotionala, pentru ca sigur nu veti regreta.
Oana Jula
Oana Jula2 ani în urmă
Casa memorială și biserica sunt extraordinare.
Din păcate, personalul de acolo e total dezorganizat și lipsit de interes.
Casa țărănească era închisă fiindcă era în concediu ghidul de acolo și nu aveau cheie.
Cred ca se puteau organiza mult mai bine, vorbim totuși de casa memorială a lui Mihai Eminescu, nu de un parc de peste drum.
Locații recomandate