/Salaj/Muzeu

Muzeul Județean de Istorie și Artă

Strada Unirii 9, Zalău 450042, România

Muzeul Județean de Istorie și Artă
Muzeu
4.7
124 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
53H3+QG Zalău, România
+40 260 612 223
muzeuzalau.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: 9–17
Duminică: 9–17
Scrie o recenzie
Cristian Gut
Cristian Gut2 ani în urmă
Din pacate cam singurul obiectiv serios din Zalau,cel de Arta fiind inchis,mare lucru nu ramane de vizitat.Dar sa ramanem la muzeu,pretul este de 10 lei la adulti.Noi am avut norocul si am prins un ghid de nota 11,mai rar asa domn care explica din pasiune si se vede ca ii place aceasta meserie,multumim inca o data.Foarte bun ghidajul,nu a mai avut nevoie sa citim panourile desi nu erau multe,in schimb sunt multe exponate si obiecte puse intr-un decor sau context care expune folosinta lor in trecut de catre civilizatile trecutului,asta mi-a si placut,mai sunt si alte muzee de acest gen.Daca vizitati Castrul de la Porolissum merita sa va faceti un itinerariu care sa includa si acest muzeu,pe langa Gradina Botanica din Jibou sau Gradina Zmeilor.
Petre Constantinescu
Petre Constantinescu2 ani în urmă
Foarte frumos. Felicitări celor care l-au amenajat
Angi Mohora
Angi Mohora2 ani în urmă
Un muzeu dotat. Amenajat pe perioade istorice și descoperiri locale. Istoria vie a zonei.
Ionuț Margin
Ionuț Margin2 ani în urmă
Muzeul este deosebit, dar nu am putut să îl vizităm pentru că am ajuns prea târziu, adică cu 45 de minute înainte de închidere. Aceasta se confirmă și prin ora la care pun această recenzie.
Ami Incze
Ami Incze2 ani în urmă
Un muzeu care trebuie văzut! Au un ghid foarte amabil (ghidare și în limba maghiară!!!), și tehnologie de ultima generatie care face vizita și mai distractiv.

Recomand din tot sufletul!
Marga Balaj
Marga Balaj4 ani în urmă
E un muzeu care merita văzut. Are 2 secțiuni: clasic și virtual. Prețul biletelor este rezonabil (20 RON), pentru elevi (2 RON). O experienta frumoasa.
Claudia O.S.
Claudia O.S.4 ani în urmă
Foarte plăcut am fost surprinsă! Se poate si in Romania! Chiar dacă nu este foarte mare,extrem de bine pus la punct. Si sala unde se vizionează filmul in realitatea virtuală face toți banii. Vizitați cu incredere
Andrej Swijn
Andrej Swijn2 ani în urmă
Merită absolut văzut muzeul, toți cei care se află în regiunea Sălaj ar trebui să-l viziteze. Prezentarea exponatelor este de primă clasă: nu este vorba despre expunerea al cat mai multe obiecte pe cât posibil, ci mai degrabă despre plasarea exponatelor în contextul istoriei culturale. Expoziție absolut unică de rituri funerare din toate epocile (nu am mai văzut nimic de genul acesta înainte). Am făcut un tur ghidat - acest lucru este, de asemenea, recomandat. Mai ales în domeniul numismaticii (inclusiv falsificarea monedelor antice), aceasta a deschis o lume complet necunoscută pentru mine. Concluzie: nu m-aș fi așteptat la un muzeu atât de mare (contrast absolut cu muzeul antic al vitrinelor din Constanța).

Absolut sehenswertes Museum, jeder, der sich in der Region Salaj aufhält, sollte es besuchen. Die Präsentation der Ausstellungsstücke ist erstklassig: Es geht nicht darum, möglichst viel auszustellen, sondern darum, die Ausstellungsstücke in den kulturgeschichtlichen Zusammenhang zu stellen. Absolut einzigartige Ausstellung der Beerdigungsriten durch alle Zeiten (ich habe sowas zuvor nirgends gesehen). Ich machte eine Führung mit – auch dies ist zu empfehlen. Gerade im Bereich der Numismatik (u.a. auch Fälschung antiker Münzen) erschloss mir dies eine komplett unbekannte Welt. Fazit: So ein tolles Museum hätte ich nicht erwartet (absoluter Gegensatz zum Vitrinenmuseum in Constanţa).
Locații recomandate