/Gorj/Muzeu

Muzeu Casa Cartianu

Cartiu 217531, România

Muzeu Casa Cartianu
Muzeu
4.8
24 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
4897+CM Cartiu, România
casacartianu.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: 9–17
Marți: 9–17
Mirecuri: 9–17
Joi: 9–17
Vineri: 9–17
Sâmbătă: Închis
Duminică: Închis
Scrie o recenzie
Paul Ionescu
Paul Ionescu2 ani în urmă
Un loc minunat care gazduieste o comoara uriasa de istorie si traditie, mai ales traditie din Gorj. Doamna Cartianu a fost extrem de draguta si ne-a purtat prin povestea casei, un monument istoric despre care nu multa lume stie.
Karina Rosu
Karina Rosu4 ani în urmă
O vizita minunata atat datorita ghidului - doamna care ne-a prezentat casa face parte din familia Cartianu - cat si locatiei. Casa este o fosta cula transformata mai tarziu in locuinta (de aici balcoanele care o inconjoara si "ascund" structura de cula). Inauntru este un mic muzeu etnografic si sunt expuse obiecte de familie. Foarte interesante costume populare si chiar un "catalog" de modele de ii.
Noi i-am rugat pe cei de la pensiunea alaturata, unde am stat o noapte, sa sune pentru vizita dar pe poarta este si un numar de telefon la care puteti suna. Doamna locuieste in apropiere. Casa nu are curent electric deci nu poate fi vizitata dupa lasarea serii.
VALERIU PORUMBEL
VALERIU PORUMBEL4 ani în urmă
Un loc fŕumos,piscina pentru oaspetii pensiunii,mancare gustoasa
Mihut Nicolae
Mihut Nicolae5 ani în urmă
Un sejur minunat, locuri superbe, mancare foarte buna, proximitatea Culei Cartianu, monument reprezentativ pentru arhitectura si care poate fi vizitat, doamna care este urmasa Cartienilor fiind un ghid de exceptie...pe scurt vom reveni la vara sa incercam piscina!
Violeta Caramavrov
Violeta Caramavrov5 ani în urmă
Este un loc foarte bine pastrat, unde esti intampinat de urmasii Cartienilor cu povesti de familie si o mare varietate de costume populare.
Florin Tudoran
Florin Tudoran5 ani în urmă
Loc linistit in natura, servicii de calitate, mancare excelenta, merita vizitat.
Adrian RESMERITA
Adrian RESMERITA6 ani în urmă
Frumos muzeul, la fel si hotelul.
Contantin Tapus
Contantin Tapus2 ani în urmă
Am vizitat aceasta minunata casa si prima impresie frumoasa a fost a doamnei care am inteles ca face parte din familia Cartianu . A fost o zii cand am mai adaugat la cunostintele mele despre viata inaintasilor nostrii si povestiri despre portul , obiceiurile si viata acestora .
Locații recomandate