/Galati/Muzeu

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați

Strada Maior Iancu Fotea nr. 2, Galați 800017, România

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
Muzeu
4.7
159 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
C3P4+W6 Galați, România
+40 236 412 408
migl.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Luni: Închis
Marți: Închis
Mirecuri: 10–18
Joi: 10–18
Vineri: 10–18
Sâmbătă: 10–18
Duminică: 10–18
Scrie o recenzie
Gina Sirbu
Gina Sirbu2 ani în urmă
Este foarte interesant și frumos. Interiorul întreținut foarte bine, exponatele sunt foarte vechi dar sunt bine evidențiate, cu detalii la fiecare în parte. Te întorci în timp și vezi lucruri interesante. Parca, ca pe exterior nu este întreținută clădirea și pare ca este abandonata. Merita văzut și poți lua și suveniruri din incinta muzeului. Personalul foarte amabil. Recomand.
Vasile Pop
Vasile Pop2 ani în urmă
Cladire interesanta si locatie usor de gasit…
Daniela Crivoi
Daniela Crivoi2 ani în urmă
Foarte impresionanta cladirea, iar expozitiile sunt asezate cu bun gust si logica: intr-adevar o calatorie prin timp! Mai venim!!
Viorel Monescu
Viorel Monescu2 ani în urmă
Câteva pagini de istorie veche a ținutului prezentate cu competența și cu evidentă pasiune de o doamna care ne-a fost ghid al grupului nostru. Mergeți să cunoașteți trecutul!
Ionel Miri
Ionel Miri4 ani în urmă
Daca sunteți in trecere prin Galați este păcat sa nu vizitați această locație. Am aflat ca in ultima zi din luna vizitarea este gratuita, desi pretul in mod real este modic. Intrarea este putin ascunsă, dar cu voința este de găsit. Se afla langa o secție de poliţie
Maria Pop
Maria Pop5 ani în urmă
Pus in perspectiva fata de alte muzee de provincie, merita 5 stele. Interior era foarte curat, in ciuda noroiului de afara! Intrarea este semnalizata destul de clar atat pe cladirea noua cat si pe cea veche.
Exponatele sunt amplasate foarte aerisit si sunt etichtate clar. Vad ca nu au deprins obieceiul prost al multor alte muzee de a umple peretii de imagine si pancarte multe si inutile.
Cateva dintre obiectele pe care le detin sunt destul de rare: schelete, morminte romane, etc.
Singurele defecte pe care le-am observat sunt doar detalii.
Recomand!
Cristian Gut
Cristian Gut2 ani în urmă
Un muzeu cum multe ar trebui sa fie , la parter ai expozitii din epoca bronzului , colectii de obiecte gasite la Cucuteni , iar la etajele superioare colectii de mobila,ceasuri,agricultura,biserica,etc.Partea buna e ca nu te oboseste cu foarte mult scris , e un spatiu mare , aerisit . Intrarea e 4 lei si bineinteles taxa foto nu putea sa lipseasca , are o valoare de 5 lei. Bun si sa trecem la minusuri,nu am primit bilet de intrare,nici pentru taxa foto.Am vrut sa il vizitez sambata la ora 16 si 28 si nu a vrut sa ne lese sa intram pe motivul "de 2 minute a intrat ultimul vizitator" desi pe site scrie ca ultima intrare este la 16 si 30 dar asta este munca la stat.a
As fi dat 5 stele dar nu pot trece cu vederea astfel de fapte.
A. Serban
A. Serban2 ani în urmă
Sectiuni de istorie bine structurate, începând de la civilizația Cucuteni, din nordul judetului (piese superbe, conservate perfect), până la epoca modernă. Fiecare piesă își are povestea ei, descrisă în amănunțime. La etaj: o întreagă casă, tipică Moldovei de Sud, icoane superbe, salvate de la distrugere, sculpturi în lemn, de o măiestrie rară. Merită vizitat! Se vede că s-a pus mult suflet în realizarea acestui muzeu.
Locații recomandate