/Cluj/Muzeu

Biserica Franciscană

Strada Émile Zola 2, Cluj-Napoca 400000, România

Biserica Franciscană
Muzeu
4.8
208 recenzii
8 comentarii
Indicații de orientare
QHCP+6C Cluj-Napoca, România
+40 264 594 377
ofm.ro
Semnalează o problemă
Solicită ștergerea locaţiei
Revendică această locație
Share
Google maps Biserica Franciscană
Scrie o recenzie
Hajnalka Ferent
Hajnalka Ferent1 an în urmă
Un loc minunat pentru rugăciune,.
Daniela Bogdanel
Daniela Bogdanel2 ani în urmă
Pentru suflet, chiar și doar o vizita.
Daniela Pascal
Daniela Pascal2 ani în urmă
Este foarte frumos in interior, intrati si vizitati.
CONSTANTIN BUTNARIU
CONSTANTIN BUTNARIU3 ani în urmă
Un reper atât istoric cât și cultural, eclesiastic. Un monument frumos arhitectural, care face plăcere ochiului și turistului.
Monica Giura
Monica Giura3 ani în urmă
Biserica Franciscana din orasul Cluj este de rit catolic,dar primeste pe orice calator obosit de-a vietii lupte. Interiorul placut, linstit, te indeamna la a-ti uita grijile zilnice, a te detasa de nelinistile care aslteaza sufletul. Este situata in centrul istoric a orasului la raspantia mai multor drumuri care poarta pasii spre o lume pe care nu am vrea sa o uitam.
Admirabil • net
Admirabil • net4 ani în urmă
Biserica Franciscana
Este unul din cele mai vechi și semnificative edificii din Cluj. Inițial pe acest loc a existat o mai veche biserică romano-catolică, prima din Cluj, ridicată în secolul XI-XII, dar distrusă în timpul primei invazii a tătarilor din 1241. Actuala biserică a fost ridicată în perioada 1260-1290. În anul 1728 franciscanii inițiază o campanie de restaurare a bisericii. Este construit turnul din fațada vestică, în stil baroc și este refacut interiorul prin boltiri tipic baroce.

Franciscan Church
It is one of the oldest and most significant buildings in Cluj. Originally in this place was an older Roman Catholic church, the first one in Cluj, built in XI-XII century but destroyed during the first invasion of tatars in 1241. The present church was built between 1260-1290. In 1728, the Franciscans initiated a campaign to restore the church. The tower in the west facade is built, and the interior is rebuilt, in Baroque style.
Gheorghe Ivan
Gheorghe Ivan2 ani în urmă
Superba aceasta biserica, interiorul atat de bogat in statui si icoane, un loc care ori de cate ori merg imi ofera multa pace !!!
Marius Totezan
Marius Totezan2 ani în urmă
Foarte frumoasă și unica😍si cel mai interesant e ca poate dona pâine pt cei sarmani🤩
Locații recomandate