/Satu mare/Oftalmolog

Oftalmolog în Satu mare

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Satu-Mare este un județ din România situat în nord-vestul țării, la granița cu Ucraina și Ungaria, în Transilvania. Mai precis, partea de nord a județului făcea parte din Marmația și restul din Crișana.

Reședința de județ este Satu-Mare. Câmpiile ocupă o mare pate din teritoriul județului (peste 60% din suprafața totală). Regăsim la nord, la granița cu Ucraina Munții Oaș.

Principalele cursuri de apă din județ curg în partea de est-vest. De la nord la sud regăsim râul Tur, Someș, cel mai important care scaldă Satu-Mare și Crasna. Aceste trei râuri sunt afluenți ai malului stâng al Tisei. Climatul județului este de tip continental, verile calde și secetoase, iernile reci.