/Satu mare/Doctor

Doctor în Satu mare

Un doctor este o persoană care menține sau restabilește sănătatea persoanelor din jur cu ajutorul cunoștințelor sale din domeniul medicinei. Este cel care știe cum să pună un diagnostic foarte corect, care știe cum să trateze maladiile, afecțiunile sau rănile, durerile sau alte condiții.

Asta se face ascultând pacientul, înțelegând problema, apoi folsindu-se de expertiza sa științifică pentru a ști mai bine cum să trateze cel mai bine maladia sau durerile. Există un tip de doctor specific pentru aproape toate principalele sisteme din corpul uman.

Un doctor se poate găsi în mai multe stabilimente, de la cabinetele private, până la spitale. Este o persoană respectată care ajută mereu oamenii, o persoană înțelegătoare, care este mereu gata să dea tot ce are mai bun pentru a-i ajuta pe cei bolnavi.

Satu-Mare este un județ din România situat în nord-vestul țării, la granița cu Ucraina și Ungaria, în Transilvania. Mai precis, partea de nord a județului făcea parte din Marmația și restul din Crișana.

Reședința de județ este Satu-Mare. Câmpiile ocupă o mare pate din teritoriul județului (peste 60% din suprafața totală). Regăsim la nord, la granița cu Ucraina Munții Oaș.

Principalele cursuri de apă din județ curg în partea de est-vest. De la nord la sud regăsim râul Tur, Someș, cel mai important care scaldă Satu-Mare și Crasna. Aceste trei râuri sunt afluenți ai malului stâng al Tisei. Climatul județului este de tip continental, verile calde și secetoase, iernile reci.