/Olt/Spital

Spital în Olt

Un spital este o instituție în care se oferă îngrijiri sau în care un personal mai calificat se poate ocupa de persoanele bolnave sau de victimele unor traumatisme prea complexe pentru a fi tratate acasă sau la cabinetul unui medic.

Cei care lucrează la un spital sunt profesioniști dedicați care vin în ajutorul persoanelor a căror sănătate este în pericol. Oferă cele mai bune îngrijiri sau servicii pentru ca toți bolnavii să se simtă mai bine sau ca persoanele în pericol să aibă o mai bună situație.

Munca depusă aici este mereu o muncă în echipă și de relații umane, uneori depunând împreună eforturi uriașe pentru a se salva vieți. Aparatele sunt cele mai performante, condițiile cele mai bune și personalul este extrem de amabil.

Olt este un județ din România, situat în partea de sud a țării, la granița cu Bulgaria, Valahia, în regiunea de dezvoltare de sud-vest. Reședința de județ este Slatina.

Olt are o suprafață de 5498 km2, reprezentând 2,3% din teritoriul national. Limitele județului Olt sunt următoarele: la nord-vest județul Vâlcea, la nord-est județul Argeș, la est județul Teleorman, la sud Bulgaria.

Județul Olt este situat în Câmpia Română. Doar partea de nord aparține platoului Getic. Județul este structurat în jurul râului Olt, afluent al Dunării, care traversează județul de la nord la sud pe o distanță de 143 de kilometri.

Climatul județului este de tip continental cu câteva influențe mediteraneene.