/Olt/Doctor

Doctor în Olt

Un doctor este o persoană care menține sau restabilește sănătatea persoanelor din jur cu ajutorul cunoștințelor sale din domeniul medicinei. Este cel care știe cum să pună un diagnostic foarte corect, care știe cum să trateze maladiile, afecțiunile sau rănile, durerile sau alte condiții.

Asta se face ascultând pacientul, înțelegând problema, apoi folsindu-se de expertiza sa științifică pentru a ști mai bine cum să trateze cel mai bine maladia sau durerile. Există un tip de doctor specific pentru aproape toate principalele sisteme din corpul uman.

Un doctor se poate găsi în mai multe stabilimente, de la cabinetele private, până la spitale. Este o persoană respectată care ajută mereu oamenii, o persoană înțelegătoare, care este mereu gata să dea tot ce are mai bun pentru a-i ajuta pe cei bolnavi.

Olt este un județ din România, situat în partea de sud a țării, la granița cu Bulgaria, Valahia, în regiunea de dezvoltare de sud-vest. Reședința de județ este Slatina.

Olt are o suprafață de 5498 km2, reprezentând 2,3% din teritoriul national. Limitele județului Olt sunt următoarele: la nord-vest județul Vâlcea, la nord-est județul Argeș, la est județul Teleorman, la sud Bulgaria.

Județul Olt este situat în Câmpia Română. Doar partea de nord aparține platoului Getic. Județul este structurat în jurul râului Olt, afluent al Dunării, care traversează județul de la nord la sud pe o distanță de 143 de kilometri.

Climatul județului este de tip continental cu câteva influențe mediteraneene.