/Neamt/Doctor

Doctor în Neamt

Un doctor este o persoană care menține sau restabilește sănătatea persoanelor din jur cu ajutorul cunoștințelor sale din domeniul medicinei. Este cel care știe cum să pună un diagnostic foarte corect, care știe cum să trateze maladiile, afecțiunile sau rănile, durerile sau alte condiții.

Asta se face ascultând pacientul, înțelegând problema, apoi folsindu-se de expertiza sa științifică pentru a ști mai bine cum să trateze cel mai bine maladia sau durerile. Există un tip de doctor specific pentru aproape toate principalele sisteme din corpul uman.

Un doctor se poate găsi în mai multe stabilimente, de la cabinetele private, până la spitale. Este o persoană respectată care ajută mereu oamenii, o persoană înțelegătoare, care este mereu gata să dea tot ce are mai bun pentru a-i ajuta pe cei bolnavi.

Neamț este un județ situat în nord-estul țării, în Moldova. Reședința de județ este Piatra-Neamț.

Județul Neamț, cu o suprafață de 5896 kilometri pătrați ocupă 2,5% din teritoriul național. Este limitat la nord de județul Suceava, la est de județele Iași și Vaslui, la sud de județul Bacău și la vest de județul Harghita.

Munții ocupă 45% din suprafața județului. Mergând mai spre est, relieful coboară încetul cu încetul, până la câmpia Siretului. Cel mai scăzut punct al județului are o altitudine de 169 de metri.

Estul județului Neamț este parcurs de Siret și Moldova. Climatul județului este de tip continental: verile calde și secetoase și iernile lungi și reci.