/Mehedinti/Doctor

Doctor în Mehedinti

Un doctor este o persoană care menține sau restabilește sănătatea persoanelor din jur cu ajutorul cunoștințelor sale din domeniul medicinei. Este cel care știe cum să pună un diagnostic foarte corect, care știe cum să trateze maladiile, afecțiunile sau rănile, durerile sau alte condiții.

Asta se face ascultând pacientul, înțelegând problema, apoi folsindu-se de expertiza sa științifică pentru a ști mai bine cum să trateze cel mai bine maladia sau durerile. Există un tip de doctor specific pentru aproape toate principalele sisteme din corpul uman.

Un doctor se poate găsi în mai multe stabilimente, de la cabinetele private, până la spitale. Este o persoană respectată care ajută mereu oamenii, o persoană înțelegătoare, care este mereu gata să dea tot ce are mai bun pentru a-i ajuta pe cei bolnavi.

Mehedinți este un județ situat în sud-vestul României, la granița cu Bulgaria și Serbia, în provincia istorică Oltenia. Drobeta-Turnu Severin este reședința de județ.

Cea mai mare parte a județului aparține provinciei Oltenia însă, partea de sud-est a județului aparține Banatului român. Limitele județului sunt următoarele: la nord, județul Gorj, la est, județul Dolj, la sud Bulgaria, provincia Vidin și Serbia, districtul Bor și la vest județul Caraș-Severin.

Nordul și estul județului sunt ocupate de Munții Mehedinți. Dunărea servește drept limită pentru toată partea de sud a județului, de-a lungul graniței cu Serbia și Bulgaria. Cele mai importante râuri din județ sunt afluenții direcți ai Dunării precum Cerna sau Drimeaprecum și Motru, un afluent al Jiului.