/Covasna/Spital

Spital în Covasna

Un spital este o instituție în care se oferă îngrijiri sau în care un personal mai calificat se poate ocupa de persoanele bolnave sau de victimele unor traumatisme prea complexe pentru a fi tratate acasă sau la cabinetul unui medic.

Cei care lucrează la un spital sunt profesioniști dedicați care vin în ajutorul persoanelor a căror sănătate este în pericol. Oferă cele mai bune îngrijiri sau servicii pentru ca toți bolnavii să se simtă mai bine sau ca persoanele în pericol să aibă o mai bună situație.

Munca depusă aici este mereu o muncă în echipă și de relații umane, uneori depunând împreună eforturi uriașe pentru a se salva vieți. Aparatele sunt cele mai performante, condițiile cele mai bune și personalul este extrem de amabil.

Covasna este un județ situat în sud-estul Transilvaniei, în zona centrală a României. Reședința este municipiul Sfântu Gheorghe. Teritoriul face parte din – cu excepția sudului județului -din Ținutul Secuiesc care este o regiune etnografică și istorică ocupată de secuii maghiari.

O mare parte din relief este constituită din munții din grupul Carpaților Orientali. Majoritatea localităților sunt situate în văile și depresiunile situate de-a lungul a diferitelor râuri care traversează județul. Principalul râu este Oltul. De-a lungul malului Oltului se află Sfântul Gheorghe.

În est, Covasna se învecinează cu județele Vrancea și Bacău, la sud-est cu Buzău, la sud-vest cu Brașov și la nord cu Harghita.

Covasna are o climă moderată, cu ierni geroase și veri călduroase.