/Covasna/Oftalmolog

Oftalmolog în Covasna

Încă de la cea mai fragedă vârstă, ochii noștri trebuie să facă obiectul atenției medicilor. De-a lungul timpului, vederea se modifică și odată cu înaintarea în vârstă este necesar să se facă un bilanț regulat pentru a se detecta o miopie sau alte probleme legate de vedere.

Oftalmologul este cel care va trata ansamblul afecțiunilor ochilor, pleoapelor, dar și a căilor lacrimale. Dar care și asigură corectarea problemelor legate de vedere. În același timp, poate prescrie ochelari corectori adaptați miopiei, dar poate trata sau detecta și problemele legate de cataractă sau glaucom.

Covasna este un județ situat în sud-estul Transilvaniei, în zona centrală a României. Reședința este municipiul Sfântu Gheorghe. Teritoriul face parte din – cu excepția sudului județului -din Ținutul Secuiesc care este o regiune etnografică și istorică ocupată de secuii maghiari.

O mare parte din relief este constituită din munții din grupul Carpaților Orientali. Majoritatea localităților sunt situate în văile și depresiunile situate de-a lungul a diferitelor râuri care traversează județul. Principalul râu este Oltul. De-a lungul malului Oltului se află Sfântul Gheorghe.

În est, Covasna se învecinează cu județele Vrancea și Bacău, la sud-est cu Buzău, la sud-vest cu Brașov și la nord cu Harghita.

Covasna are o climă moderată, cu ierni geroase și veri călduroase.